NISAM DOBIO POZIV, A NE BIH NI DOŠAO: Tatar smatra da nema osnova za sastanak koji organizuju UN

Novosti online

05. 08. 2024. u 15:39

ODRŽAVANjE sastanka lidera podeljenog Kipra koji su planirale Ujedinjene nacije je pod znakom pitanja, nakon što je vođa kiparskih Turaka Ersin Tatar izjavio da nije dobio poziv za sastanak, kao i da na njega ne bi otišao.

НИСАМ ДОБИО ПОЗИВ, А НЕ БИХ НИ ДОШАО: Татар сматра да нема основа за састанак који организују УН

Foto: Printskrin Youtube

UN nastoje da nađu zajedničku poziciju za nastavak pregovora grčkih i kiparskih Turaka koji su već dugo u zastoju, prenosi Rojters.

Predsednik Kipra Nikos Hristodulides izjavio je da je spreman na sastanak sa liderom kiparskih Turaka Ersinom Tatarom u prisustvu generalnog sekretara UN Antonija Guteresa 13. avgusta, dok je Tatar izjavio da nije primio poziv, ali da ne bi ni otišao na sastanak.

- Moj odgovor je pozitivan i nadam se da će isti biti i od turske strane, kao i da će sastanak dovesti do pozitivnih rezultata - kazao je Hristodulides.

Tatar je, međutim, negirao da je dobio poziv na sastanak, ističući da pod sadašnjim uslovima ne bi prihvatio tripartitni susret.

- Nema osnova za takav sastanak - naveo je on.

Portparol UN je danas u Njujorku rekao za Rojters da ne zna da su pozivi upućeni, dok su dva diplomatska izvora ranije izjavila za britansku agenciju da je Guteres nameravao da okupi dve strane u Njujorku, ali nije poznato kada.

Ove godine se obeležava pola veka otkako su turske snage izvršile invaziju na Kipar, a podela ostrva je čvršća nego ikada.

(Tanjug)

BONUS VIDEO:

MESEC IZNAD POSEJDONOVOG HRAMA: Pogledajte prizor koji ostavlja bez daha

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A KADA SU MU REKLI... Ovako je Novak Đoković reagovao kada je čuo da mu je Rafael Nadal čestitao na olimpijskom zlatu