NASILNI DEMONSTRANTI ĆE SE SUOČITI SA PUNOM SNAGOM ZAKONA: Oglasio se britanski premijer Kir Stramer

Jovana Švedić

05. 08. 2024. u 18:23

BRITANSKI premijer Kir Starmer rekao je da će biti formirana „stalna armija“ specijalizovane policije, jer obećava „brze krivične sankcije“ za zaustavljanje nasilnih nereda koji su izbili u zemlji tokom prošle nedelje.

НАСИЛНИ ДЕМОНСТРАНТИ ЋЕ СЕ СУОЧИТИ СА ПУНОМ СНАГОМ ЗАКОНА:  Огласио се британски премијер Кир Страмер

Foto Tanjug

Starmer je u ponedeljak sazvao hitan sastanak sa ministrima i šefovima policije, uključujući šefa Skotland Jarda, Marka Roulija, kako bi razgovarali o tome kako da uguši nasilje koje je prvo izbilo u Sautportu u severozapadnoj Engleskoj u utorak.


On je okrivio aktiviste krajnje desnice i dezinformacije na društvenim mrežama koje su izazvale bes zbog napada nožem na času plesa prošle nedelje u kojem su ubijene tri devojčice.

Internetom su se proširile lažne glasine da je osumnjičeni musliman i tražilac azila, što je dovelo do napada na imigrante i muslimane.

Policija je saopštila da je 17-godišnji osumnjičeni rođen u Ujedinjenom Kraljevstvu i da ubode nožem ne tretiraju kao teroristički incident.


-Kakva god bila očigledna motivacija, ovo nije protest. To je čisto nasilje i nećemo tolerisati napade na džamije ili naše muslimanske zajednice- rekao je Starmer.

BONUS VIDEO:

SVETSKO PRVENSTVO U SURFOVANjU: Pogledajte kako psi i njihovi vlasnici surfuju na takmičenju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPLIVAO HIT SNIMAK: Novak Đoković je ovako proslavio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama (VIDEO)