IZVRŠEN UDAR NA AMERIČKU VOJSKU: Napad izveden dronovima u zoni za sletanje

Novosti online

10. 08. 2024. u 08:20

NA AMERIČKE trupe na severoistoku Sirije izveden je napad dronom, a prema prvim izveštajima nema povređenih, izjavio je neimenovani američki zvaničnik Rojtersu.

ИЗВРШЕН УДАР НА АМЕРИЧКУ ВОЈСКУ: Напад изведен дроновима у зони за слетање

Foto: Profimedia

On je dodao da se trenutno vrši procena štete. Napad se dogodio u zoni za sletanje Rumalin, gde su smeštene američke trupe.

To je drugi napad na američke snage na Bliskom istoku poslednjih dana, nakon što je Iran najavio odmazdu zbog ubistva političkog lidera militantne grupe Hamas Ismaila Hanijea, u Teheranu 31. jula.

Iran je za njegovu smrt okrivio Izrael.

Ubistvo Hanijea i višeg vojnog komandanta libanske grupe Hezbolah, koju podržava Iran, Fuada Šukra u Bejrutu, podstaklo je zabrinutost da će se sukob u Gazi proširiti na region.

Pet pripadnika američkih snaga je povređeno kada su u ponedeljak dve rakete "Kaćuša" ispaljene na vazdušnu bazu Ain al-Asad u zapadnom Iraku.

SAD imaju 900 vojnika u Siriji i 2.500 u susednom Iraku, za koje kažu da su u misiji da savetuju i pomažu lokalnim snagama koje pokušavaju da spreče ponovno oživljavanje Islamske države, koja je 2014. zauzela velike delove obe zemlje.

(Tanjug)

BONUS VIDEO:

RUSKA SEVERNA FLOTA: Pogledajte vežbe protivpodmorničkog ratovanja u Barencovom moru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OTKRIVEN PAKLENI PLAN OPOZICIJE I STRANIH AGENTURA: ŽELE VUČIĆEVU GLAVU NA BEOGRADSKOM MAJDANU!