PRONAĐENA TELA 31 PUTNIKA: Brazilske vlasti kažu da niko od 62 putnika i članova posade nije preživeo pad aviona

Novosti online

10. 08. 2024. u 21:04

NAJMANjE 31 telo pronašeno je do sada na mestu pada aviona u Brazilu, u kojem su poginule 62 osobe, a pilot i kopilot su identifikovani, saopštila je Vlada države Sao Paulo.

ПРОНАЂЕНА ТЕЛА 31 ПУТНИКА: Бразилске власти кажу да нико од 62 путника и чланова посаде није преживео пад авиона

Foto Tanjug/AP/Andre Penner

-Među poginulima su i jedan Venecuelanac i državljanka Portugalije, rekao je zvaničnik civilne odbrane Roberto Farina i dodao da su lokalni konzulati kontaktirani.

Sva pronađena tela su prebačena u policijsku mrtvačnicu Sao Paola, preneo je Rojters.

-Takozvana "crna kutija" aviona koja sadrži glasovne snimke i podatke o letu je u fazi analize, rekao je Marselo Moreno, šef brazilskog centra za istraživanje vazduhoplovnih nesreća Cenipa.

Foto Tanjug/AP/Andre Penner

Regionalni prevoznik Voepas saopštio je juče da je avion, koji se srušio u petak u blizini Sao Paola prevozio 57 putnika i da su u njemu bila četiri člana posade, ali je danas kompanija potvrdila da je još jedan putnik bio na letu, čime je broj žrtava dostigao cifru od 62.

Vatrogasac Mejkon Kristo rekao je da se pri identifikaciji gledao položaj tela u srušenom avionu, fizičke karakteristike, dokumenti i stvari koje su putnici imali, poput mobilnih telefona.

-Kada svi ovi dokazi budu prikupljeni, mi ćemo ukloniti žrtve iz olupine i staviti ih u vozilo koje će ih prevesti u Sao Paulo, kazao je on.

Koordinator civilne odbrane u vladi države Sao Paulo Henguel Pereira rekao je da su rođaci žrtava dovedeni u Sao Paulo da bi pomogli u obezbeđivanju genetskog materijala za identifikaciju DNK delova tela i drugih informacija o poginulima.

Foto Tanjug/AP/Andre Penner

Avion, turboelisni ATR-72, leteo je za Sao Paulo iz Kaskavela, u brazilskoj državi Parana i srušio se oko 13.30 časova u gradu Vinjedo, oko 80 kilometara severozapadno od Sao Paula.

Francusko-italijanski ATR, u zajedničkom vlasništvu Erbasa i Leonarda, dominantni je proizvođač regionalnih turboelisnih aviona koji prevoze od 40 do 70 putnika.

ATR je juče saopštio da su njegovi stručnjaci "u potpunosti angažovani" u istrazi o nesreći.

Tanjug

BONUS VIDEO - RUSKA KRSTARICA U MEDITERANU: Tihookeanska flota izvodi vežbe

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZATO IMAMO SIMPATIJE CELOG SVETA! Bojan Popović za Novosti o košarkašima Srbije i Amerike: Teško je prevariti običnog čoveka