"BILA JE META UTICAJA STRANIH AKTERA": FBI o kampanji Kamale Haris

Novosti online

14. 08. 2024. u 07:50

KAMPANjA najverovatnije demokratske predsedničke kandidatkinje SAD Kamale Haris saopštila je da ju je prošlog meseca FBI obavestio da je bila na "meti operacije uticaja stranog aktera".

БИЛА ЈЕ МЕТА УТИЦАЈА СТРАНИХ АКТЕРА: ФБИ о кампањи Камале Харис

Foto: Tanjug

To označava koordinisanu aktivnost koju sprovode strane države, organizacije ili pojedinci kako bi uticali na unutrašnje poslove, javno mnjenje ili političke procese u drugoj zemlji, izjavio je zvaničnik kampanje.

- Imamo snažne mere sajber bezbednosti i nismo svesni bilo kakvog kršenja bezbednosti naših sistema - rekao je zvaničnik, prenosi Rojters.

FBI je u ponedeljak saopštio da je otvorio istragu zbog navoda iz kampanje republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa da je bivši predsednik bio meta hakera koji rade za iransku vladu.

Trampova kampanja okrivila je Iran i ukazala na izveštaj istraživača Majkrosofta od petka koji ukazuje da su hakeri povezani sa iranskom vladom pokušali da provale na nalog "visoko rangiranog zvaničnika" u američkoj predsedničkoj kampanji.

Iranski zvaničnici su negirali bilo kakvu povezanost sa optužbama za hakovanje, a američka vlada nije zvanično optužila Iran.

(Tanjug)

BONUS VIDEO:

BELORUSKE MEHANIZOVANE JEDINICE U STANjU PRIPRAVNOSTI: Usled tekućeg upada Ukrajine u oblast Kurks

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U NEVERICI: Evo šta je uradio Srbin koga je Fudbalski savez Rusije angažovao za važan posao