TRAMPOV SRBIN ZA ''NOVOSTI'': Bajden je bio katastrofa, Kamala Haris je nesposobna

B. Milić

22. 08. 2024. u 12:50

AKO Donald Tramp pobedi na predstojećim izborima u Americi, mislim da bi se globalna politika potpuno promenila. SAD bi mogle ponovo igraju vodeću ulogu u međunarodnoj politici jer Tramp nije samo poštovan, njega se takođe plaše. Ali on je takođe pravedan i realan. Dijalog između SAD i drugih zemalja bi bio veoma različit u budućnosti, što bi rezultiralo pozitivnim promenama.

ТРАМПОВ СРБИН ЗА НОВОСТИ: Бајден је био катастрофа, Камала Харис је неспособна

Foto: Tanjug

Ovo za "Novosti" kaže Robert Ković, Amerikanac srpskih korena koji je bio republikanski kandidat za kongresmena iz Nju Džerzija 2021.

- Velika je stvar što se Bajden povukao iz predsedničke trke. On je bio katastrofa, ne samo kao predsednik, već tokom čitave svoje političke karijere. Bio je najveća antisrpska ličnost tokom 90-ih godina kada je bio senator SAD - kaže Ković komentarišući povlačenje Bajdena iz izborne trke:

FOTO: Privatna arhiva

Robert Ković

- Kamala Haris nije ništa bolja. Ona je katastrofa i nesposobna na svoj način. Međutim, ona daje biračima demokrata nešto zbog čega će se bolje osećati i ohrabriće da izađu da glasaju na izborni dan one koji bi inače preskočili ove izbore jer nisu želeli da glasaju za Bajdena. Sada imaju oko koga da se okupe. Isto važi i za nezavisne glasače. Oni koji su hteli da glasaju za demokratu, ali ne i za Bajdena, sada će imati oko koga da se okupe.

Na pitanje kakvi su srpski politički potencijali u Americi, ako ih ima u političkom sistemu SAD, Ković objašnjava:

- Nažalost, američki Srbi izgledaju pomalo nezainteresovani da uzmu političkog učešća na smislen način. Čine se nepoverljivi prema političarima i političkim procesima. U toj meri da ne daju podršku čak ni bilo kom Srbinu koji se kandiduje širom Sjedinjenih Država. Verujem da postoji nekoliko razloga za to, uključujući: loša politička istorija u bivšoj Jugoslaviji i događaji iz 90-ih; nagoveštaj ljubomore kada se čini da drugi Srbin pokazuje ambiciju ili uspeh koji rezultira svrsishodnim nepodržavanjem „za inat“; osećaj da zapravo ne postojite ili želite da budete deo „američkog društva” jer mnogi osećaju da će se jednog dana vratiti u Srbiju i samo su privremeno u SAD. Mnogi Srbi Amerikanci su se kandidovali za funkcije, uključujući i mene, i svi delimo ta ista iskustva unutar srpske zajednice.

Tramp i odnos prema Srbiji

 - Znam da je Tramp uvek voleo Srbiju i slovenski narod. On je čak oženjen jednom pripadnicom slovenskog naroda. Setite se i Ričarda Grenela. Sve su ovo dobre veze Trampa i Srbije jer su lične, a ne samo političke.

Na pitanje da li očekuje da će Ričard Grenel biti na nekoj važnoj poziciji u Trampovoj administraciji ukoliko pobedi na izborima kaže:

- Nadam se. Mislim da bi Tramp želeo da se osloni na one kojima veruje odranije i koji su radili dobar posao u njegovoj administraciji kada je bio na čelu SAD. Dakle, mislim da bi gospodin Grenel mogao biti aktivan u nekoj ulozi. 

BONUS VIDEO: TI SI LAŽOV! - A TI SI NAJGORI PREDSEDNIK U ISTORIJI AMERIKE!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
HLADNA ZIMA SA PUNO SNEGA, EVO KOLIKO ĆE PADATI U BEOGRADU: Meteorolozi izneli prognoze, da li stiže polarni vrtlog?

HLADNA ZIMA SA PUNO SNEGA, EVO KOLIKO ĆE PADATI U BEOGRADU: Meteorolozi izneli prognoze, da li stiže polarni vrtlog?

METEOROLOŠKI sajt "Severe Weather Europe" (SWE) nedavno je pisao kako se nešto čudno dešava sa polarnim vrtlogom, a promene koje se na njemu dešavaju uticaće na predstojeću zimu u Srbiji. Po tome, zima bi na Balkanu, pa tako i u Srbiji, trebala da bude slaba. Međutim, sa druge strane, naši meteorolozi imaju različita predviđanja za zimski period, pa tako jedan naš profesor smatra da ćemo ove zime imati puno snega i da će zima biti hladnija nego za poslednjih 10 godina!

22. 08. 2024. u 09:01

Komentari (0)

Direktan let iz Srbije do najlepše plaže Mediterana – iskoristite SEPTEMBARSKI LAST MINUTE , popust do 390 eur!