OŠTRA PORUKA IZ TURSKE: "Nećemo im dozvoliti da zapale region!"

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

15. 08. 2024. u 08:15

TURSKI predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da će njegova zemlja tražiti da se Izrael pozove na odgovornost za zločine koje je počinio u Pojasu Gaze i da neće dozvoliti da "zapali region".

ОШТРА ПОРУКА ИЗ ТУРСКЕ: Нећемо им дозволити да запале регион!

Foto: AP Photo/Stephanie Scarbrough

- Suprotstavićemo se pokušajima Izraela da zapali region. Izrael, koji sprovodi genocid (u Gazi), biće odgovoran - rekao je Erdogan na ceremoniji povodom godišnjice osnivanja vladajuće Partije pravde i razvoja, na čijem je čelu.

Erdogan je takođe rekao da će se palestinski predsednik Mahmud Abas obratiti turskom parlamentu u četvrtak. Tog dana će se hitno sastati republički parlament u znak podrške Palestini.

- Abas će danas biti naš gost, a sutra će se obratiti parlamentu. On će čitavom svetu objaviti borbu Palestine za slobodu. Pokazaćemo celom svetu da Abas ima isto pravo da govori u našem parlamentu kao Netanjahu u SAD - rekao je turski predsednik.

Turske vlasti osudile su Netanjahuov govor u Kongresu SAD 24. jula i pozvale Abasa da se obrati državnom parlamentu 15. avgusta.

Abas stiže u sredu uveče u dvodnevnu posetu Turskoj i istog dana će se sastati sa Erdoganom.

(Avaz)

BONUS VIDEO: AUSTRALIJSKA VOJNA VEŽBA: Preko 140 aviona učestvuje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO NIJE OČEKIVAO! Evo šta su tašta i tast uradili kada je Dušan Mandić doneo treće olimpijsko zlato u vaterpolu (VIDEO)