DEVOJČICA SE UGUŠILA DOK JE BILA SA DRUGOM DECOM U BAZENU? Novi detalji tragedije koja je Grčku ostavila u šoku

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

16. 08. 2024. u 09:11

GRČKE vlasti i dalje istražuju okolnosti koje su dovele do smrti devojčice (8) u bazenu kampa na Halkidikiju.

ДЕВОЈЧИЦА СЕ УГУШИЛА ДОК ЈЕ БИЛА СА ДРУГОМ ДЕЦОМ У БАЗЕНУ? Нови детаљи трагедије која је Грчку оставила у шоку

D. Ristić

Prema informacijama od ANT1, čini se da je devojčica izgubila život dok su druga deca bila u bazenu, a navodno su tamo bili prisutni i spasilac i lider grupe, prenosi Prototema.

Devojčica je u kamp otišla sa sestrom. Dve devojčice su, navodno, zajedno ušle u bazen, kao i drugi kamperi, ali se čini da 8-godišnja devojčica nije izašla iz vode. Njena sestra je nije videla nakon toga, ni u trpezariji, gde su otišli na ručak, ni u spavaonicama.

Drugi element koji pojačava ovu mogućnost jeste da je, prema forenzičkom izveštaju, stomak devojčice bio prazan, što znači da nije ni otišla na ručak zajedno sa ostalima.

Spasioci EKAV-a koji su na licu mesta pokušali reanimaciju utvrdili su da ima ostataka hrane, što je verovatno bilo od doručka.

Lider grupe je navodno rekao policiji da nije izbrojao decu kada su izašla iz vode i da je primetio odsustvo devojčice u trpezariji i da je sam počeo da je traži, bez obaveštavanja kampa.

Ranije je rečeno da je "nestanak devojčice primećen nakon završetka ručka, kada su kamperi bili u svojim sobama na odmoru. Odmah je obavešten štab kampa i grupa rukovodilaca je počela da je traži".

Spasilac je navodno rekao da nije primetio nikog u vodi oko 13 sati. Uzbuna u kampu je podignuta malo pre 15 sati, skoro dva sata kasnije.

- Čim su deca završila sa kupanjem - oko 13.15 sati po rasporedu - pogledao sam u bazen. Nisam video nikoga u njemu i onda sam zaključao dvostruka ulazna vrata - rekao je spasilac u svom iskazu, a prenosi Star.

Istraga se nastavlja, dok porodica devojčice traži odgovore na pitanje kako se ova tragedija desila.

(Telegraf.rs)

BONUS VIDEO: AUSTRALIJSKA VOJNA VEŽBA: Preko 140 aviona učestvuje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OD KLIKOVA DO NAPRETKA: Digitalni putevi mladih za održivi razvoj