"NESTALO" TELO ATENTATORA NA TRAMPA: Potpuni haos između službi bezbednosti, oglasio se senator - "Ovo je zabrinjavajuće"

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

16. 08. 2024. u 17:58

TELO Tomasa Metjua Kruksa, atentatora na bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, je „nestalo“, otkrio je republikanski senator iz Luizijane Klej Higins koji je želio da vidi telo mladića.

НЕСТАЛО ТЕЛО АТЕНТАТОРА НА ТРАМПА: Потпуни хаос између служби безбедности, огласио се сенатор - Ово је забрињавајуће

Foto: Profimedia

Higins je imenovan u radnu grupu koja razmatra okolnosti atentata, zbog čega je 5. avgusta lično želeo da pogleda telo, ali to nije bilo moguće jer tela nije bilo.

U izveštaju operativnoj grupi, Higins je napisao da je njegov zahtev za ispitivanje tela „izazvao veliku zabunu“, a kasnije je otkriveno da tela više nema jer je FBI odobrio kremaciju 10 dana nakon atentata, pa niko nije znao da je telo, ili pepeo, vraćen porodici.

Problem je nastao jer je mrtvozornik i dalje imao pravo na telo da uradi detaljnu analizu, a FBI je ovu odluku odobrio mimo njega.

- Problem sa nemogućnošću pregleda stvarnog tela je taj što nikada nećemo znati 100 odsto da li su izveštaj mrtvozornika i obdukcijski izveštaj tačni. Nikad stvarno nećemo saznati. Kao i čišćenje mesta zločina, ovaj potez FBI se može opisati samo kao opstrukcija bilo kakve istražne želje - navodi se.

Higins je takođe istakao, prenosi Dejli mejl, da je na dan Kruksove kremacije otvorena istraga Komiteta za unutrašnju bezbednost, kao i Nadzornog odbora, a pored toga i predsedavajući Predstavničkog doma Majk Džonson, rekao je da se formira kongresno istražno telo.

- Zašto i kojim merama je FBI trebalo da pusti njegovo telo porodici na kremaciju? Ovaj obrazac FBI-jeve istrage o spaljenoj zemlji je prilično zabrinjavajući - napisao je on.

Higins je ranije radio kao policajac u Luizijani prije nego što je ušao u politiku. U novembru 2023. rekao je da je moguće da su napad na Kapitol 6. januara izvršili operativci koje je doveo FBI.

(Alo)

BONUS VIDEO: RUSI NA POZICIJI - Viđeni tenkovi u Kurskoj oblasti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA ĆE REĆI AMERIKANCI?! Snimak koji će obići planetu: Nikola Jokić se raskopčao, pa zapevao na sav glas baš ovu pesmu! (VIDEO)