OBEĆAO PRED TURSKIM PARLAMENTOM: Abas namerava da poseti Pojas Gaze

Novosti online

19. 08. 2024. u 12:17

PALESTINSKA uprava priprema posetu palestinskog predsednika Mahmuda Abasa i visoke delegacije Pojasu Gaze, nakon što je on prošle sedmice obećao pred turskim parlamentom da će posetiti enklavu, javila je danas palestinska novinska agencija Maan.

ОБЕЋАО ПРЕД ТУРСКИМ ПАРЛАМЕНТОМ: Абас намерава да посети Појас Газе

Foto: EPA


Agencija navodi da je cilj posete da se izrazi solidarnost sa Palestincima u Pojasu Gaze i potvrdi autoritet i jurisdikcija palestinske uprave i Palestinske oslobodilačke organizacije (PLO) nad enklavom.

Kako se navodi, tokom priprema za posetu palestinska uprava je uspostavila kontakt sa Ujedinjenim nacijama i stalnim članicama Saveta bezbednosti, sa arapskim i muslimanskim zemljama, članicama EU i Afričke unije i drugim zemljama, a o poseti je obavešten i Izrael.

       

Nije naveden datum planirane posete.

       

Palestinski neimenovani dobro obavešteni izvor rekao je za Tajms of Izrael da je Abas takođe apelovao na SAD i druge članice međunarodne zajednice da obezbede njegovu posetu i da palestinska uprava čeka završetak tekućih pregovora o primirju između Izraela i Hamasa da bi poseta bila realizovana.

- Poseta će morati da bude organizovana uz međunarodne garancije i uz prethodno odobrenje Izraela - naveo je izvor, napominjući da je "važno i odobrenje Hamasa".

BONUS VIDEO: LANSIRANE HAMASOVE RAKETE: Prvi put posle četiri meseca

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FILIPO: Moramo da napustimo NATO