MALOLETNI DELIKVENTI: Devojčice osumnjičene za podmetanje više požara

Tanjug

19. 08. 2024. u 17:56

DVE maloletne devojčice iz holandskog grada Alkmara, starosti 12 i 14 godina, osumnjičene su za podmetanje ukupno sedam požara, uključujući i požar u gradskom šoping centru, saopšteno je danas iz tužilaštva.

МАЛОЛЕТНИ ДЕЛИКВЕНТИ: Девојчице осумњичене за подметање више пожара

Foto Shutterstock

Zbog požara na otvorenom tržnom centru De Mare, evakuisano je nekoliko desetina domaćinstava iz okolnih objekata, a oko 20 časova je objavljeno javno upozorenje zbog toksičnog dima, prenosi portal Nederland Tajms.

Kako se navodi u zvaničnom saopštenju nije bilo povređenih, iako je na licu mesta hitna pomoć medicinski zbrinula dve osobe. Portparol Okružnog suda potvrdio je da su dve osumnjičene devojčice danas izvedene pred istražnog sudiju koji je odlučio da će 14-godišnja devojčica ostati u dvonedeljnom pritvoru, a 12-godišnja devojčica neće biti u pritvoru do suđenja.

One su osumnjičene za podmetanje požara na ukupno sedam lokacija, a sumnja se da su u 15.00 časova započele seriju podmetanja požara u centru grada. Prijavljeni su sumnjivi požari na više lokacija između ostalih u naseljima Lat u 15.30, Korstrat u 17.10, Petemerstrat u 17:55, i Norderkade u 18 časova. Brojni mediji su preneli i da su požari izbili i u biblioteci, lokalnom restoranu MekDonald's, prodavnici Dekatlon i u bioskopu Vue i Grote Sint-Laurenskerk.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN DUNAVA: Sačuvajmo ravnotežu između razvoja i zaštite prirode