ISTRAGA NA KIPRU: Policajac unapređen u viši čin jer zna da svira klarinet

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

24. 08. 2024. u 23:00

JEDAN kiparski policajac je navodno dobio unapređenje zahvaljujući svojoj veštini sviranja klarneta, preneli si danas lokalni mediji.

ИСТРАГА НА КИПРУ: Полицајац унапређен у виши чин јер зна да свира кларинет

Foto: pixabay

Dnevni list Fileleftheros preneo je da je policajac unapređen u čin narednika jer su njegovi obrazovni sertifikati za klarinet, klavijature i orkestraciju duvačkih instrumenata tretirani kao posebne kvalifikacije.

Prema policijskom sistemu zasnovanom na bodovima za dodelu unapređenji policajac je navodno dobio nesrazmerno veliki broj bodova za ovu kvalifikaciju, prenosi portal Sajprus mejl.

Kako prenose kiparski mediji, nakon što su stigle žalbe na odluku o unapređenju, policajac je degradiran, a slučaj je prosleđen službi za borbu protiv korupcije koja je pokrenula istragu.

U međuvremenu, kiparska Agencija za osiguranje kvaliteta i akreditaciju u visokom obrazovanju saopštila je da ne priznaje sertifikate o muzičkom obrazovanju kao ekvivalentne univerzitetskim diplomama i upozorila da postoji mogućnost da su neki od dokumenata u dosijeu policajca falsifikovani.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSI NA POZICIJI: Viđeni tenkovi u Kurskoj oblasti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

STIGAO NOVI JUSEIN BOLT! Ima 16 godina i upravo je zapanjio ceo svet kako trči na 100 metara (VIDEO)