OGLASIO SE MAKRON: Prokomentarisao hapšenje osnivača Telegrama, ovo niko nije očekivao

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

26. 08. 2024. u 17:08

FRANCUSKI predsednik Emanuel Makron negira da je pritvor osnivača društvene mreže Telegram Pavla Durova politička odluka.

ОГЛАСИО СЕ МАКРОН: Прокоментарисао хапшење оснивача Телеграма, ово нико није очекивао

Foto: AP Photo/Michel Euler

- Ovde čitam lažne informacije o Francuskoj nakon hapšenja Pavla Durova. Francuska je najviše posvećena slobodi izražavanja i komunikacije, inovacijama i preduzetništvu. Tako će i ostati. Pod vladavinom prava, na društvenim medijima, kao i u stvarnom životu, slobode se ostvaruju u okvirima utvrđenim zakonom radi zaštite građana i poštovanja njihovih osnovnih prava -  rekao je Makron.

- Hapšenje predsednika Telegrama u Francuskoj dogodilo se u okviru tekuće sudske istrage. Ovo nikako nije politička odluka. Odluka je na sudijama -  istakao je on.

Durov je optužen da je na Telegramu odbio da sarađuje po pitanjima finansijskog i sajber kriminala, prenose mediji pozivajući se na francusku policiju.

Ranije je pres-služba francuskog spoljnopolitičkog resora saopštila da neće komentarisati hapšenje Durova iz „poštovanja nezavisnosti pravosudnog sistema“.

Podsetimo, francuski mediji su u subotu uveče javili da je osnivač Telegrama Pavle Durov priveden na aerodromu „Burže“. Durov je priveden kada je izlazio iz privatnog aviona, koji je navodno stigao iz Azerbejdžana.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EVO KAKVA NAS ZIMA OČEKUJE: Stigla prva velika prognoza stručnjaka (MAPA)