FSB U AKCIJI: U Rusiji uhapšen državljanin Nemačke zbog šverca zlata vrednog 90 miliona rubalja

Novosti online

27. 08. 2024. u 17:47

NEMAČKI državljanin koji je uhvaćen u pokušaju da u Rusiju prokrijumčari zlato u vrednosti od više od 90 miliona rubalja (982.500 dolara) suočava se sa kaznom zatvora do pet godina, saopštili su danas lokalni carinski organi u gradu Pskovu u istoimenoj oblasti na severozapadu Rusije, na oko 20 kilometara od ruske granice sa Estonijom.

ФСБ У АКЦИЈИ: У Русији ухапшен држављанин Немачке због шверца злата вредног 90 милиона рубаља

Foto: Printskrin/TV Zvezda


- Carinski službenici i pripadnici FSB zaustavili su 58-godišnjeg Nemca koji je u svom kamperu navodno nosio 13 kilograma zlatnih poluga - navodi se u zvaničnom saopštenju ruskih vlasti objavljenom na platformi Telegram, prenosi Rojters.

Nemačko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je upoznato sa slučajem i da je uhapšenom Nemcu ponuđena konzularna pomoć nemačkog generalnog konzulata u Sankt Peterburgu.

Pokrenut je krivični postupak, a pored zatvorske kazne osumnjičeni za šverc zlata bi takođe mogao da se suoči sa novčanom kaznom do milion rubalja.

Hapšenje zapadnih državljana u Rusiji, uključujući nekolicinu nemačkih državljana koji su nedavno oslobođeni u okviru razmene zatvorenika, postalo je sve problematičnija tema u kontekstu rata Rusije i Ukrajine.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OGLASIO SE MUP: Ako vidite osobu sa fotografije, odmah zovite policiju