10 STRANIH DRŽAVLJANA POGINULO U NESREĆI: Prevrnuo se autobus u južnojafričkoj provinciji Limpopo

Novosti online

28. 08. 2024. u 16:26

DESET stranih državljana poginulo je kada se u utorak uveče prevrnuo autobus kojim su putovali u južnoafričkoj provinciji Limpopo, saopštile su danas lokalne vlasti u sredu.

10 СТРАНИХ ДРЖАВЉАНА ПОГИНУЛО У НЕСРЕЋИ: Преврнуо се аутобус у јужнојафричкој провинцији Лимпопо

Foto Shutterstock

Autobus je bio na putu za Johanesburg iz susednog Zimbabvea kada se nesreća dogodila na autoputu "N1" u blizini Mahadoa, nešto pre ponoći, saopštilo je danas pokrajinsko Ministarstvo za saobraćaj i bezbednost zajednice Limpopo.

- Svi preminuli, pet muškaraca i pet žena su strani državljani. Autobus je velikom brzinom prešao preko kružne raskrsnice od Makhadoa prema Polokvaneu, izgubio kontrolu i prevrnuo se. Vozač autobusa je početnik na poslu i nije upoznat sa okolinom - saopštilo je Ministarstvo, prenosi Sinhua.

U saopštenju Korporacija za upravljanje drumskim saobraćajem (RTMC), prema preliminarnim izveštajima, autobus je išao u pravcu juga kada je vozač propustio da pređe kružni tok, što je dovelo do prevrtanja vozila.

- Tačan uzrok se još istražuje. Pozivamo sve učesnike u saobraćaju da budu oprezni, posebno kada se približavaju kružnom toku - saopštio je RTMC.

BONUS VIDEO:

SKIDANjE TEMPERATURE: Pogledajte kako rashlađuju slona u afričkom zoo vrtu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OGLASIO SE MUP: Ako vidite osobu sa fotografije, odmah zovite policiju