U VOZILU BILO I DECE: Žena nožem napala putnike u gradskom prevozu u Nemačkoj

Novosti online

30. 08. 2024. u 22:26

JOŠ jedan strašan napad nožem desio se u Nemačkoj. U delu grada Zigena, Ajcerfeld, u petak uveče oko 19.40, žena (32) je nožem napala pet osoba u gradskom autobusu i teško ih povredila. Tri osobe su u životnoj opasnosti.

У ВОЗИЛУ БИЛО И ДЕЦЕ: Жена ножем напала путнике у градском превозу у Немачкој

Foto: Profimedia/Ilustracija

Kako javlja Bild, autobus regionalne linije R22 bio je na putu ka gradskom festivalu u Zigenu (Severna Rajna-Vestfalija), prema izveštajima policije.

U vozilu se tokom napada nalazilo najmanje 40 putnika, uključujući decu i mlade. Svedoci su opisali strašne scene, sa mnogo krvi.

Policija trenutno ne polazi od pretpostavke da se radi o terorističkom napadu. Prema informacijama Bilda, osumnjičena je navodno psihički bolesna i bila je pod uticajem droge.

Napadačica je uhapšena.

Policija je angažovala veliki broj snaga na terenu. Prema izveštaju Westfalenposta, trenutno su na licu mesta krizni savetnici brinu o putnicima koji su u šoku. Svi povređeni su prebačeni u bolnice, izjavio je portparol policije. Za sada nema dodatnih informacija o zdravstvenom stanju životno ugroženih osoba.

Istražitelji su izjavili da trenutno ne postoji dalja opasnost. Trenutno se prikupljaju dokazi i ispituju svedoci.

Trenutno se ne očekuje teroristički napad, saopštila je policija.

Prema informacijama Bilda, počinilac je Nemica koja bi mogla biti psihički bolesna, a pretpostavlja se i da je na drogama.

Zigen trenutno slavi 800 godina postojanja. Prema rečima organizatora, vrhunac proslave biće gradski festival od 30. avgusta do 1. septembra. Festival bi trebalo da bude veći nego ikad pre, sa pet bina sa živom muzikom, predstavama i žurkama. Prema poslednjim informacijama, program se u petak nastavio.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: NOŽEM UBIO JEDNOG, A RANIO DRUGOG MLADIĆA: Prvi snimci s mesta zločina u Borči

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RAČUNICA! Evo koliko bodova treba Crvena zvezda da osvoji da bi prošla u nokaut fazu nove UEFA Lige šampiona!