OTPOČELA KAMPANJA MASOVNE VAKCINACIJE PROTIV DEČJE PARALIZE U GAZI: Prvi slučaj dečje paralize u poslednjih 25 godina

Novosti online

31. 08. 2024. u 17:26

Palestinski zdravstveni zvaničnici u Pojasu Gaze saopštili su danas da je u enklavi otpočela masovna vakcinacija dece protiv poliomijelitisa, nakon što je zabeležen prvi slučaj dečje paralize u poslednjih 25 godina, prenosi Tajms of Izrael.

ОТПОЧЕЛА КАМПАЊА МАСОВНЕ ВАКЦИНАЦИЈЕ ПРОТИВ ДЕЧЈЕ ПАРАЛИЗЕ У ГАЗИ: Први случај дечје парализе у последњих 25 година

Tanjug

Kako se navodi, lokalni zdravstveni zvaničnici zajedno sa Ujedinjenim nacijama i nevladinim organizacijama ''danas počinju kampanju vakcinacije protiv poliomijelitisa u centralnom regionu“ Pojasa Gaze.

Al Džazira je prenela da je vakcinisano desetak osoba u bolnici Naser, uoči zvanične kampanje imunizacije koja počinje sutra.

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je u četvrtak da je Izrael pristao na seriju trodnevnih "humanitarnih pauza" u Gazi kako bi olakšao vakcinaciju, iako su zvaničnici ranije rekli da se očekuje da kampanja počne u nedelju.

Nakon početka imunizacije u centralnom delu enklave Gazi, vakcine će biti primenjene u južnoj Gazi, a zatim i na severu.

Vakcina se daje u dve doze, a cilj kampanje je vakcinacija više od 640.000 dece mlađe od 10 godina, podseća Tajms of Izrael.

BONUS VIDEO:
PAKISTAN LANSIRAO PRVU BALISTIČKU RAKETU: Projektil opremljen jedinstvenim navigacionim sistemom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVAKO JE VUČIĆ RASTURIO LICEMERJE  MILATOVIĆA I OSTALIH POPUT NJEGA: Predsednik Srbije ogolio sve neistine isključivo istinom