TRAMP POSETIO VOJNIČKO GROBLJE, KAMALA GA KRITIKOVALA: ''To je svečano mesto, mesto gde se okupljamo da odamo počast''

Novosti online

01. 09. 2024. u 00:32

POTPREDSEDNICA SAD Kamala Haris kritikovala je u subotu republikanskog predsedničkog rivala Donalda Trampa zbog njegove posete vojničkim grobovima na nacionalnom groblju u Arlingtonu, što je kasnije korišćeno u video-snimcima kampanje, uprkos zabrani političkih aktivnosti na toj lokaciji.

ТРАМП ПОСЕТИО ВОЈНИЧКО ГРОБЉЕ, КАМАЛА ГА КРИТИКОВАЛА: То је свечано место, место где се окупљамо да одамо почаст

Foto: Tanjug/AP


- To je svečano mesto, mesto gde se okupljamo da odamo počast američkim herojima koji su podneli najveću žrtvu u službi ovog naroda. To nije mesto za politiku - rekla je Haris na mreži ''Iks''.

Ona je istakla da je to ''sveto mesto'', koje je Tramp posetio radi političke dobiti, prenosi Rojters.

Tramp je u ponedeljak učestvovao na ceremoniji polaganja venaca u čast 13 vojnika poginulih tokom povlačenja SAD iz Avganistana 2021. godine, a takođe je posetio Parcelu 60 tog groblja u Virdžiniji, koje vojska smatra svetom zemljom. 

Federalni zakon i politika Pentagona ne dozvoljavaju političke aktivnosti na toj parceli, ali Trampova kampanja je snimila video-snimke i koristila ih u političkim reklamama.

Trampova poseta izazvala je kritike nekih veterana i rođaka vojnika, a njegova kampanja je kritike demokratske potpredsednice opisala kao ''neosetljive''.

BONUS VIDEO: Džo Bajden i Ursula fon der Lajen na konferenciji o metanu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVEROVATNO! Novak Đoković ovo nije doživeo sedam godina