"HARIS NE MOŽE DA TRETIRA HAMAS KAO LEGITIMNU STRANKU": Bivši savetnik ambasadora SAD u Izraelu oglasio se povodom pronalaska talaca

Jovana Švedić

01. 09. 2024. u 20:10

BIVŠI viši savetnik ambasadora SAD u Izraelu Arije Lajtston oglasio se povodom pronalaska tela šest talaca, od kojih je jedan američki državljanin, koje je ubio Hamas, kao i o postupanju Bajden-Harisove administracije sa Izraelom.

ХАРИС НЕ МОЖЕ ДА ТРЕТИРА ХАМАС КАО ЛЕГИТИМНУ СТРАНКУ: Бивши саветник амбасадора САД у Израелу огласио се поводом проналаска талаца

Tanjug

Lajtstoun, koji je bivši savetnik ambasadora u Izreaelu, rekao je u intervjuu za Foks Njuz da će činjenica da je Amerikanac ubijen tokom "takozvanih pregovora" promeniti sve.

Rekao je da je ovo tragičan dan ne samo u Izraelu već i za Amerikance širom sveta.

-Šest talaca za koje se pregovaralo brutalno su ubijeni u roku od 48 sati od strane ljudi sa druge strane koji su pričali u tobožnjoj dobroj veri i prestanku vatre. Amerikanac je ubijen pored petoro talaca i ova administracija i dalje tretira Hamas kao legitimnu stranku. - rekao je Lajtstoun.

Na pitanje da li postoje tenzije između Bajden-Haris administracije i Izraela, rekao je "naravno da ima" i da je predsednik Bajden otvoreno rekao na najvećem skupu demokratske partije.

- Predsednik Bajden je sam rekao javno i jasno da "oni tamo imaju poentu". "Oni tamo" su bili demonstranti na strani Hamasa. "Poenta" koju su imali jeste da je sada ubijen jedan amerikanac. Kamala Haris je takođe otvoreno podržala Hamasa. - odgovorio je.

Dodao je da je problem vrlo jednostavan, da postoji dobra i loša strana, a da administracija Bajden-Haris ne zna na kojoj strani treba da budu, dok Izrael ne zna ko im je pravi saveznik

On je takođe govorio i o Trampu, kao i kako bi cela situacija uticala na predstojeće predsedničke izbore u novembru.

- Ne znam kako će uticati na izbore, ali znam kako će uticati na Bliski Istok. Pre samo 4 godine, Bliski Istok je bio na granici potpunog mira, kada je potpisano 5 mirovnih sporazuma u roku od 103 dana. Od tada sve što možemo da vidimo jeste uništenje, haos i nažalost smrt. Ukoliko Tramp pobedi moglo bi doći do mira i prosperiteta u regionu što nažalost nije moguće sa Haris gde ćemo viđati više situacija sličnoj onom koja se desila sedmog oktobra - rekao je.

BONUS VIDEO:

AMERIKA U POSETI PEKINGU: Saliven savetnik za nacionalnu bezbednost u ,,kritičnoj,, misiji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA U NEVERICI: Poginuo Arsenije Zamjatkin