JEZIVI DETALJI BRUTALNOG UBISTVA DEVOJČICE: Otac, maćeha i stric optuženi u Vokingu

Novosti online

06. 09. 2024. u 23:29

OTAC, maćeha i ujak optuženi za ubistvo desetogodišnje Sare Šarif u njihovoj kući u Sariju danas su se pojavili na sudu, nakon čega je određen datum njihovog suđenja.

ЈЕЗИВИ ДЕТАЉИ БРУТАЛНОГ УБИСТВА ДЕВОЈЧИЦЕ: Отац, маћеха и стриц оптужени у Вокингу

Foto: Unsplash

Urfan Šarif (42), zajedno sa svojom partnerkom, Beinaš Batul (30) i bratom, Faisal Malikom (29), optuženi su za ubistvo devojčice, čije je telo otkriveno u njenoj kući u Vokingu u Sariju 10. avgusta prošle godine.

Kako je Blic pisao, troje optuženih, koji su "pobegli" u Pakistan dan pre nego što je Sarino telo pronađeno sa "višestrukim i opsežnim povredama", uhapšeni su 13. septembra na aerodromu Getvik dok su se iskrcavali sa leta iz Dubaija.

Oni poriču da su ubili Saru 8. avgusta 2023. godine ili približno tog datuma i da su izazvali ili dozvolili smrt deteta između 16. decembra 2022. i 9. avgusta 2023. godine.

Njihovo suđenje je bilo zakazano za 1. oktobar, ali će sada početi 7. oktobra kada će biti izabrana porota. Tužilac će potom 14. oktobra otvoriti predmet poroti. Suđenje će pratiti sudija Višeg suda, sudija Kavana, a procenjuje se da će trajati do sedam nedelja.

Tužioci su ranije rekli da je za Sara utvrđeno da je imala "sazvežđe zalečenih povreda", dok je obdukcija otkrila da je pretrpela "višestruke i opsežne povrede" tokom "trajnog i produženog vremenskog perioda".

- Ovi optuženi su optuženi za ubistvo 10-godišnje Sare Šarif, kao i za krivično delo dozvoljavanja njene smrti. U spavaćoj sobi na spratu na krevetima na sprat, službenici su povukli ćebe i pronašli telo devojčice. Bila je potpuno odevena na sredini kreveta i ležala je licem nagore - objasnio je tužilac, a onda je naveo njene zastrašujuće povrede.

- Sara je zadobila niz povreda – zarasli prelom jedne ključne kosti, višestruke frakture rebara, višestruke modrice na trupu i udovima i prisustvo krvarenja na mozgu. Bilo je više preloma koji su se zarastali na različitim delovima tela što sugeriše višestruko nasilje tokom određenog vremenskog perioda koji je morao kulminirati njenom smrću.

- Moj život nikada neće biti isti bez moje ćerke - izjavila je njena majka Olga (36), koja ju je opisala kao "uvek nasmejanu i radosnu devojčicu".

Njen otac je dobio starateljstvo nad Sarom od strane suda, ali Olga tvrdi da su ona i Sara uvek bile bliske.

Olgi je bilo dozvoljeno da vidi svoju ćerku samo dvaput otkako je izgubila starateljstvo 2019. godine. Kako tvrdi, Sarin otac joj je ponekad slao fotografije, ali nakon svađe koju su imali 2021. godine, prestao je i sa tim.

 (Dejli Mejl/Blic)

BONUS VIDEO:

POGINULA ZENA KOD PROKOPA: Pokosio je kombi, zabranjen prilaz - saobraćaj zatvoren

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠIPTARSKA BRUKA! Novi skandal na meču TZV. Kosova - Dočekali Rumune zastavama UČK i Albanije (VIDEO)