„STRATEŠKA KATASTROFA ZA KIJEV“: Oglasio se Peskov - Rusija će isterati protivnika iz Kurske oblasti

Novosti onlajn

07. 09. 2024. u 09:47

RUSIJA ima dovoljno snaga i sredstava da istera protivnika iz Kurske oblasti i zaštiti Belgorod, rekao je za Sputnjik portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„СТРАТЕШКА КАТАСТРОФА ЗА КИЈЕВ“: Огласио се Песков - Русија ће истерати противника из Курске области

Foto: Sergei Karpukhin/Pool photo via AP

On je prethodno ocenio da kijevski režim pokazuje svoju pravu suštinu, ali da Rusija ide svojim putem i da će izvršiti zadatke specijalne vojne operacije.

Istovremeno, bivši američki obaveštajac Skot Riter ocenjuje da se napad ukrajinskih snaga na Kursku oblast pretvorio u stratešku katastrofu za Ukrajince.

Kako ističe analitičar, provokacija na kurskom pravcu dovela je do toga da su Oružane snage Ukrajine morale da povuku vojsku sa ključnih delova fronta u Donbasu. To je značajno oslabilo položaj Kijeva u specijalnoj vojnoj operaciji, zaključio je Riter.

Ranije je ruski predsednik Vladimir Putin tokom obraćanja na Istočnom ekonomskom forumu rekao da je sveta dužnost Oružanih snaga Rusije je da istera protivnika iz Kurske oblasti i zaštiti građane. Kako je naglasio, protivniku ništa nije uspelo, ruske oružane snage su stabilizovale situaciju i počele postepeno da potiskuju ukrajinske snage iz pograničnih područja.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠIPTARSKA BRUKA! Novi skandal na meču TZV. Kosova - Dočekali Rumune zastavama UČK i Albanije (VIDEO)