NJUJORK TAJMS: Bajden tokom mandata proveo 40 odsto vremena na odmoru

Novosti online

08. 09. 2024. u 14:30

PREDSEDNIK SAD Džozef Bajden proveo je 532 dana na odmoru, što je oko 40 odsto od 1.326 dana na toj funkciji, prenosi Njujork post, pozivajući se na podatke Republikanskog nacionalnog komiteta (RNC).

ЊУЈОРК ТАЈМС: Бајден током мандата провео 40 одсто времена на одмору

Foto Tanjug


Kako se navodi, prosečnom Amerikancu, koji ima 11 dana godišnjeg odmora, trebalo bi otprilike 48 godina da akumulira taj broj slobodnih dana.

- Slika Bajdena koji čvrsto spava i leži na leđima u svojoj stolici na plaži dok su Amerika i svet u plamenu definisaće Bajdenov  mandat predsedništva - rekao je Mark Paoleta, bivši republikanski generalni savetnik kancelarije za budžet Bele kuće.

U prošlogodišnjem izveštaju na naslovnoj strani Posta navedeno je da je Bajden proveo 382 od prvih 957 dana na funkciji šefa države, ili 40 odsto, na ličnim noćnim putovanjima van Bele kuće. 

U poređenju sa Bajdenom, bivši predsednik Donald Tramp proveo je 26 odsto svog predsedničkog mandata na ličnim putovanjima van Vašingtona, odnosno 381 od 1.461 dana na funkciji.

Nasuprot tome, bivši predsednici Ronald Regan i Barak Obama bili su na odmoru samo 11 odsto vremena tokom dva mandata, aj Džimi Karter je uzeo samo 79 slobodnih dana, što je činilo pet odsto njegovog mandata.

Saradnici aktuelnog predsednika su u više navrata tvrdili da Bajden, kao i prošli predsednici, radi na daljinu i da je dostupan i na pauzi.

- Nije iznenađujuće da isti geniji koji napadaju predsednika Bajdena što mazi pse heroje i voli sladoled ne mogu da računaju, ali on je uzeo manje dana odmora od modernog proseka za predsednike i naporno radi svakog dana, gde god da se nalazi - rekao je jedan od potparola Bele kuće Endru Bejts.

BONUS VIDEO: TRAMP ILI BAJDEN: Koje države odlučuju pobednika?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ANKETA NOVOSTI Da li Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković Savić zaslužuju novi Piksijev poziv?