"APSOLUTNA VEĆINA" Jedinstvena Rusija proglasila pobedu na regionalnim izborima

Tanjug

09. 09. 2024. u 12:45

PARTIJA Jedinstvena Rusija proglasila je pobedu na regionalnim izborima, pobedivši s velikom razlikom, saopštio je danas vršilac dužnosti sekretara Generalnog saveta Jedinstvene Rusije Vladimir Jakušev na konferenciji za novinare, prenosi TASS.

АПСОЛУТНА ВЕЋИНА Јединствена Русија прогласила победу на регионалним изборима

Foto: AP

- Jedinstvena Rusija je pobedila velikom razlikom, partija je predložila više od 36.000 kandidata za 35.000 mandata i osvojila apsolutnu većinu. Partija je potvrdila status vodeće političke snage - rekao je Jakušev.

Prema podacima koje je naveo, kandidati iz Jedinstvene Rusije pobedili su na svim izborima za visoke regionalne zvaničnike, a na izborima za zakonodavne skupštine u 13 konstitutivnih entiteta Ruske Federacije stranka je dobila 545 od 659 mandata, prenosi TASS.

Jedinstvena Rusija je pobedila i na opštinskim izborima. Od 6. do 8. septembra u ruskim regionima održano je skoro 4.000 izbornih kampanja na svim nivoima. Neposredni izbori za šefove konstitutivnih entiteta Ruske Federacije održani su u 21 regionu. U 13 konstitutivnih entiteta Ruske Federacije poslanici su birani u zakonodavne skupštine. Dopunski izbori u Državnu dumu takođe su održani u tri jednomandatne izborne jedinice.

BONUS VIDEO:

PUTIN STIGAO U MONGOLIJU: Pogledajte doček koji je priređen povodom dolaska ruskog predsednika

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ANKETA NOVOSTI Da li Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković Savić zaslužuju novi Piksijev poziv?