PRVO U PEĆINI, SAD NA KROVU: Trener po drugi put ostao zaglavljen zbog bujičnih poplava

Jovana Švedić

11. 09. 2024. u 22:16

TAJLANDSKI trener mladog fudbalskog tima koji je privukao pažnju sveta kada je skoro tri nedelje bio zaglavljen u pećini, našao se u još jednoj vodenoj nevolji - zaglavio na svom krovu zbog bujičnih poplava.

ПРВО У ПЕЋИНИ, САД НА КРОВУ: Тренер по други пут остао заглављен због бујичних поплава

Printskrin/Instagram/Ekkapol Chantawong

Ekapol Čantavong izjavio je juče da se oslanja na svoje iskustvo iz 2018. kako bi prošao kroz svoje poslednje iskušenje u svom domu u severnom tajlandskom okrugu Mae Sai.

Dani obilnih kiša koje je doneo tajfun Jagi izazvali su smrtonosne bujice i klizišta u severnom Tajlandu, Vijetnamu, Laosu i Mjanmaru.

Poplave su naglo porasle u selu Ekapol u utorak rano ujutru, ne ostavljajući njemu i porodici vremena da pobegnu, rekao je on AFP-u telefonom.

Voda je nastavila da raste i na kraju ga je naterala na krov svoje kuće, gde je proveo veče zajedno sa svojom devojkom i njenom tetkom.

Printskrin/Instagram/Ekkapol Chantawong

- Bio sam uplašen, ali sam rekao sebi da moram da ostanem smiren. Da sačekam i procenim situaciju -  rekao je on.

Vodostaj se spustio, što je omogućilo Ekapolu da stigne do prizemlja kuće, ali i dalje ne mogu da se evakuišu zbog prejake struje.

Ekapol i njegov fudbalski tim proveli su skoro tri nedelje zarobljeni u bujnim poplavama u pećinskom kompleksu Tam Luang, zbog čeka su postali svetski poznati nakon smele spasilačke operacije. 

Rekao je da ga je iskustvo u pećini naučilo lekcijama koje je mogao da primeni u svojoj poslednjoj nevolji.

- Ne mislim da je drugačije. Prvo moramo da se fokusiramo i počnemo da rešavamo problem sa kojim se suočavamo. Ne osećam veći pritisak sa ovim nasukanjem. Vidim više izlaza. - rekao je on.

Upitan da li može da zamisli treće takvo iskustvo, Ekapol se nasmejao: „Teško je reći. Ne možemo da kažemo šta će biti, ali nadam se da neću morati ponovo da se penjem na krov večeras."

(Borneo Buletin)

BONUS VIDEO:

POPLAVE U MILANU: Pogledajte kako izgledaju ulice posle obilnih padavina

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NEBO NATO-A OTVORENO ZA RUSKE DRONOVE: Rumunski F-16 nisu smeli da obore šahid iz bizarnog razloga

NEBO NATO-A OTVORENO ZA RUSKE DRONOVE: Rumunski F-16 nisu smeli da obore "šahid" iz bizarnog razloga

LOVCI rumunskog vazduhoplovstva F-16 uspešno su presreli ruski dron sa eksplozivom koji je narušio vazdušni prostor NATO-a tokom nedavnog napada Kremlja na Ukrajinu, ali pilotima nije bilo dozvoljeno da obore bespilotnu, robotsku letelicu jer bi to bilo ilegalno prema rumunskom državnom zakonu, navodi se u zvaničnim izjavama i novinskim izveštajima, piše Kijev post.

11. 09. 2024. u 20:59

Komentari (0)

ŽIKA IH JE URADIO ZA PARE: Zašto Sonja Savić nije glumila u nastavku filma Mi nismo anđeli?