uživoRAT U UKRAJINI: Federalna služba bezbednosti eliminisala ukrajinskog vojnog obaveštajca

Novosti online

17. 09. 2024. u 08:30 >> 10:36

RAT u Ukrajini, dan 937.

РАТ У УКРАЈИНИ: Федерална служба безбедности елиминисала украјинског војног обавештајца

Foto Tanjug/AP

Federalna služba bezbednosti eliminisala ukrajinskog vojnog obaveštajca

Federalna služba bezbednosti eliminisala je ukrajinskog vojnog obaveštajca koji se spremao da digne u vazduh automobil jednog od direktora preduzeća u Sverdlovskoj oblasti, saopštio je Centar za odnose sa javnošću FSB Rusije.

- Federalna služba bezbednosti sprečila je nezakonite radnje državljanina Ruske Federacije, rođenog 1984. godine, koji je bio agent Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine i član ukrajinske nacionalističke terorističke organizacije. zabranjene u Rusiji. Utvrđeno je da je terorista. Prema instrukcijama svojih pokrovitelja, napravio je eksplozivnu napravu sopstvene izrade namenjenu da raznese automobil jednog od visokih službenika odbrambenog preduzeća Sverdlovske oblasti - saopštili su u FSB.

Militanti OSU u Kurskoj oblasti odsečeni od svojih glavnih jedinica

Neki od militanata Oružanih snaga Ukrajine u Kurskoj oblasti odsečeni su od svojih glavnih jedinica i sada su opkoljeni, rekao je komandant jedne od jedinica 155. gardijske brigade marinaca ruske Tihookeanske flote koja deluje u sastavu grupe "Sever", rekao je izvor Sputnjiku.

Rusija plaća Kini kriptovalutama za robu potrebnu za rat

Ruske vlasti su počele da prenose trgovinu sa Kinom na kriptovalute.

Prva grupa uvoznika, kojima je bilo dozvoljeno da plaćaju u digitalnim valutama za kinesku robu u eksperimentalnom pravnom režimu, uključivala je proizvođače elektronike, pojedinačne članove Ruske privredne i industrijske komore i nekoliko banaka.

Napominje se da su, pre svega, vlasti odabrale kompanije koje kupuju robu dvostruke namene iz Kine, koja se može koristiti ne samo u miroljubive, već iu vojne svrhe. 

Upravo su takvi uvoznici imali najveće poteškoće sa plaćanjem bankama u Kini i drugim zemljama. Vlada je odabrala i kompanije sa najvećim prometom.

Promene omogućavaju berzansko trgovanje kriptovalutama pod nadzorom Centralne banke. Za formiranje kruga lica uključenih u rad EPR-a zaduženi su Centralna banka i Ministarstvo finansija

Izveštava se da u ovom trenutku Centralne banke predstavnici srednjih preduzeća ne mogu ući u EPR. 

Helikopter pao u ruskoj oblasti Amur, pilot i putnici su poginuli

Helikopter Robinson R66 sa tri osobe u njemu doživeo je nesreću u okrugu Zeja Amurske oblasti Ruske Federacije.

U izveštajima se navodi da se hitna signalizacija helikoptera upalila tokom neregistrovanog leta. Kasnije su ruski mediji javili da su spasioci pronašli mrtvog pilota i dva putnika. Ruski Telegram kanali pišu da je uzrok nesreće tehnički kvar.

Nakon uvođenja sankcija Rusiji zbog njenog krvavog rata protiv Ukrajine, broj avionskih nesreća u Ruskoj Federaciji se povećao. Ovo je objašnjeno nedostatkom neophodnih delova, koje je Ruska Federacija ranije uvozila iz zapadnih zemalja.

Rusija gađala energetsku infrastrukturu u Sumskoj oblasti, prekidi u snabdevanju

Ruske snage napale su tokom noći energetsku infrastrukturu u severoistočnoj ukrajinskoj oblasti Sumi, zbog čega je došlo do prekida isporuke električne energije u nekim okruzima i prelaska na rezervne sisteme napajanja, saopštile su lokalne vlasti. Pogođena su naselja Konotopskog, Oktirskog i Sumskog okruga, a vitalni infrastrukturni objekti koriste rezervne sisteme napajanja, objavili su regionalni zvaničnici na Telegramu. Vršilac dužnosti gradonačelnika Sumija Artem Kobzar izjavio je da u gradu nema žrtava i da komunalne službe otklanjaju posledice napada, prenosi Rojters. Ukrajinske vazduhoplovne snage saopštile su da je Rusija tokom noći lansirala 51 bespilotnu letelicu na Ukrajinu i da su oborene njih 34.

Kijev poslednjih godina postao manje bezbedan 

Kijev je poslednjih godina postao manje bezbedan grad, rekao je novinar Si-En-Ena Farid Zakarija koji je nedavno posetio glavni grad Ukrajine.
- Ovo je drugi grad u poređenju sa onim kakav je bio tokom mojih poseta 2022. i 2023. godine. Situacija u Ukrajini je kritična, a narednih nekoliko meseci mogli bi da budu odlučujući za ishod sukoba - rekao je on u programu američke televizije.
Ranije je Zakarija govorio da Ukrajinci strahuju od prestanka podrške Zapada ako republikanac Donald Tramp pobedi na predsedničkim izborima u SAD.
Novinar smatra da napad Oružanih snaga Ukrajine na Kursku oblast „nije suštinski promenio dinamiku rata“, samo je naterao mnoge da postave pitanje da li je to greška.

Tokom noći u Sumskoj oblasti odjeknula serija eksplozija

Tokom noći u pograničnoj sa Rusijom Sumskoj oblasti odjeknula je serija eksplozija, saopštili su ukrajinski mediji.

Kako se navodi, nakon toga oblast je ostala bez struje.

Ruska PVO oborila 16 bespilotnih letelica

Ruska PVO oborila je tokom noći 16 bespilotnih letelica, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
Konkretno, 15 dronova je uništeno nad teritorijom Brjanske oblasti i jedan nad teritorijom Kurske oblasti.

Ruski vojnici pojačali bokove i poboljšali snabdevanje

Ruski vojnici pojačali su svoje bokove i poboljšali snabdevanje u blizini Kupjanska, u Harkovskoj oblasti, saopštio je vojni ekspert Andrej Maročko.
Jedinice Oružanih snaga Ukrajine bezuspešno pokušavaju da izvedu kontranapad na ovom delu fronta u pokušaju da uspore napredovanje ruskih snaga.
- Tokom jurišnih dejstava u području naselja Sinkovka, Petropavlovka, Gluškovka i Krugljakovka, Oružane snage Rusije su izravnale liniju fronta i ojačale svoje bokove. U isto vreme, radi nesmetanog snabdevanja naših jedinica, poboljšana je i logistika. Sa druge strane, oružane formacije Ukrajine nastavljaju da pokušavaju da izvedu kontranapade na ovom području kako bi usporile napredovanje naših trupa - rekao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUT U UKRAJINI BIO POZNAT KAO PREVARANT ILI PSIHO Zapadni mediji - Osumnjičeni za pokušaj ubistva Trampa pretio da će ubiti Putina i Kima

RUT U UKRAJINI BIO POZNAT KAO "PREVARANT" ILI "PSIHO" Zapadni mediji - Osumnjičeni za pokušaj ubistva Trampa pretio da će ubiti Putina i Kima

RAJAN Vesli Raut, osumnjičeni za pokušaj ubistva kandidata na predstojećim predsedničkim izborima u SAD Donalda Trampa, pretio je da će ubiti lidere Rusije i Severne Koreje, Vladimira Putina i Kim Džong Una, objavio je list „Vol strit džornal“, koji je razgovarao sa Amerikankom Čelsi Volš, koja se nekoliko puta sastala sa Rautom u Kijevu 2022. godine.

17. 09. 2024. u 09:50

MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

KRAĐA porodičnog automobila iz garaže ili dvorišta je nešto što su mnogi roditelji i njihovi sinovi i kćeri imali prilike da iskuse i često je samo faza u odrastanju tinejdžera; za razliku od nje, krađa vojnog aviona predstavlja potpuno drugačiju vrstu avanture. Ipak, i takvi slučajevi zabeleženi su tokom istorije avijacije - i to ne samo jedan ili dva.

16. 09. 2024. u 12:07

Komentari (0)

4 proizvoda koja vaša deca koriste svaki dan i koja morate dobro odabrati jer mogu biti opasna po zdravlje