RUSIJA PORUČUJE AMERICI: Grešite ako mislite da biste se spasili u slučaju nuklearnog rata

Novosti online

18. 09. 2024. u 09:34

AMERIČKA vojska greši ako misli da bi nuklearni sukob zahvatio samo Rusiju i evropske zemlje, izjavio je ambasador Rusije u Vašingtonu Anatolij Antonov.

РУСИЈА ПОРУЧУЈЕ АМЕРИЦИ: Грешите ако мислите да бисте се спасили у случају нуклеарног рата

Foto: Printskrin/Jutjub/CBS Evening News

- Često nas kritikuju da koristimo nuklearnu retoriku. Govore o mudrosti američkog rukovodstva i našoj 'agresivnosti'. U tom kontekstu ne mogu da ne spomenem nameru Pentagona da analizira posledice primene nuklearnog oružja za poljoprivredni sektor Istočne Evrope, uključujući Rusiju. To predviđa modeliranje situacija globalnog nuklearnog rata koji će dovesti do uništenja, kako iz nekog razloga veruju Amerikanci – samo poljoprivrednih preduzeća - podsetio je Antonov.

On je napomenuo da su se takve simulacije redovno sprovodile tokom Hladnog rata.

- Važno je istaći da čak i američki vojnici smatraju mogućim nuklearni sukob. Međutim, pogrešno veruju da će ta katastrofa uticati samo na Evropu i Rusiju. Izuzetno kratkovid stav. Amerika to neće izbeći. Globalna nuklearna katastrofa bi pogodila sve. Više puta smo govorili da su takva razmišljanja štetna - upozorio je ruski diplomata.

Takođe je podsetio na stav Rusije: do nuklearnog rata ne sme doći jer tu neće biti pobednika.

Ranije je objavljeno da Ministarstvo odbrane SAD namerava da zaključi ugovor sa jednom od lokalnih kompanija za sprovođenje istraživanja uticaja nuklearnog oružja na poljoprivredni sektor. U dokumentu se dodaje da ugovor podrazumeva proširenje oblasti simuliranja takvih situacija na zemlje Istočne Evrope.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: RUSKI KASKADER PRKOSI SMRTI: Pogledajte zavisnika o adrenalinu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

4 proizvoda koja vaša deca koriste svaki dan i koja morate dobro odabrati jer mogu biti opasna po zdravlje