BIVŠI ŠEF CIA UPOZORAVA: Ne verujem da Kijev može povratiti kontrolu nad izgubljenim teritorijama

Novosti online

02. 10. 2024. u 12:27

BIVŠI šef CIA i američkog Stejt departmenta Majk Pompeo u razgovoru sa ruskim prankerima Vovanom (Vladimir Kuznjecov) i Leksusom (Aleksej Stoljarov), koji su se predstavili kao bivši predsednik Ukrajine Petar Porošenko, rekao je da mnogi Amerikanci smatraju nerealnim cilj Kijeva da povrati kontrolu nad svim izgubljenim teritorijama.

БИВШИ ШЕФ ЦИА УПОЗОРАВА: Не верујем да Кијев може повратити контролу над изгубљеним територијама

Foto: Profimedia

U ime Porošenka, šaljivdžije su bivšem šefu Stejt departmenta saopštile da je bivši predsednik Ukrajine razgovarao sa senatorom i bivšim američkim ambasadorom za verske slobode u svetu Semom Braunbekom. Prema rečima "Porošenka", Braunbek je govorio o raspoloženju nekih republikanskih političara koji smatraju da Ukrajina treba da pregovara sa Ruskom Federacijom i, možda, da se odrekne dela teritorije da bi ostatak zemlje ušao u NATO.

- Razumem ukrajinsku tačku gledišta da nijedan centimetar suverene teritorije Ukrajine nije podložan (predaji). Činjenica je da u Americi (ima) mnogo onih, ne samo republikanaca, uključujući verovatno značajan deo stanovništva, koji bi jednostavno rekli da je ovo bar za sada nerealan cilj. Oni možda nisu u pravu, samo opisujem raspoloženje koje postoji - rekao je Pompeo, a snimak razgovora je objavljen na Telegram kanalu.

On je dodao da, sa njegove tačke gledišta, Ukrajini treba osigurati sve neophodne „instrumente“ za „pobedu“ nad ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, a posle „pobede“ nad njim biće moguće detaljno razjasniti uslove pod kojima će se sukob okončati.

Ranije je ruski predsednik Vladimir Putin izneo inicijative za mirno rešavanje sukoba u Ukrajini: Moskva će odmah prekinuti vatru i izraziti spremnost za pregovore nakon povlačenja ukrajinskih trupa sa teritorije novih regiona Rusije. Pored toga, dodao je on, Kijev mora da objavi da se odriče namera da se pridruži NATO-u i da izvrši demilitarizaciju i da prihvati neutralan, vanblokovski i beznuklearni status. Ruski lider je pomenuo i ukidanje sankcija Ruskoj Federaciji.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: RUSI NA POZICIJI: Viđeni tenkovi u Kurskoj oblasti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

DA LI JE TEŽE ODGAJATI ĆERKE ILI SINOVE? Naučnici dali odgovor - evo koje mame i tate će drastično brže ostariti