ERDOGAN UPOZORAVA: Plan Izraela nije ograničen na Pojas Gaze, Zapadnu obalu i Liban

Tanjug

04. 10. 2024. u 17:21

TURSKI predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je danas da plan Izraela nije ograničen na Pojas Gaze, Zapadnu obalu i Liban.

ЕРДОГАН УПОЗОРАВА: План Израела није ограничен на Појас Газе, Западну обалу и Либан

Foto: Profimedia

Kako je javila RIA Novosti, turski predsednik je govoreći na festivalu "Teknofest 2024. Adana" rekao da se sprovodi "Izdajnički plan koji nije ograničen na pojas Gaze, Zapadnu obalu i Liban".

- Ne morate biti prorok da biste videli konačni cilj - rekao je Erdogan.

On je ranije priznao mogućnost da bi sledeća meta izraelskih napada posle Gaze i Libana mogle biti "turske zemlje".

Prema njegovim rečima, svaki put kada se primirje i mir u regionu približavaju, Izrael "izvodi provokaciju koja uništava ovaj proces".

- On koristi sva sredstva da naš region utopi u suzama. Suočeni smo sa ludilom koje uživa u ubijanju beba u našim rukama. Nažalost, Zapad nastavlja da podržava mrežu masovnih ubistava. Oni koji su dali ove bombe snose jednaku odgovornost za svaku kap prolivene krvi - dodao je Erdogan.

Izrael od 1. oktobra sprovodi kopnenu operaciju protiv Hezbolahovih snaga u južnom Libanu i nastavlja vazdušno bombardovanje susedne zemlje, u kojem je poginulo više od hiljadu ljudi, uključujući vođe šiitskog pokreta, a više od 90.000 je izbeglo. Uprkos gubicima, koji uključujući i komandno osoblje, Hezbolah vodi kopnene borbe i ne zaustavlja raketne napade na izraelsku teritoriju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ SAZNAO KAD IGRA! Poznato kad Nole kreće u pohod na Šangaj