ZELENSKI TRAŽI JASAN ODGOVOR: Partneri Ukrajine da odluče kako vide kraj rata i globalnu poziciju Kijeva

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

07. 10. 2024. u 20:51

UKRAJINA nudi svojim partnerima da odluče kako vide kraj rata sa Ruskom Federacijom i mesto Ukrajine u globalnoj bezbednosnoj arhitekturi, rekao je danas predsednik Vladimir Zelenski.

ЗЕЛЕНСКИ ТРАЖИ ЈАСАН ОДГОВОР: Партнери Украјине да одлуче како виде крај рата и глобалну позицију Кијева

Foto: AP

-Danas sam dogovorio raspored pregovora za nedelju dana. To su sastanci, pregovori sa mnogim partnerima. Svima koji mogu da ojačaju Ukrajinu predstavićemo plan naše pobede. Nudimo našim partnerima da odluče kako vide kraj ovoga rat i mesto Ukrajine u globalnoj bezbednosnoj arhitekturi, kao i zajedničke korake koji mogu da dovedu do toga da je rat na putu da se završi, poručio je on u video obraćanju.

Zelenski je napomenuo da očekuje izveštaj ukrajinskog tima koji trenutno radi u Vašingtonu, kao i izveštaj glavnokomandujućeg Oružanih snaga, Oleksandra Sirskog, istakavši da je situacija posebno teška u na frontu u Donjecku, prenosi Ukrinform.

Kako je ranije saopšteno, predsednik SAD Džo Bajden predsedavaće sledećim sastankom Kontakt grupe za odbranu Ukrajine u formatu Ramštajn, koji će se održati 12. oktobra u Nemačkoj.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSIJA LANSIRALA RAKETU: Pogledajte trenutak lansiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OTVOREN KONKURS ZA DODELU NAGRADA TURISTIČKI CVET: Najprestižnije priznanje za razvoj turizma u Srbiji