"OVO JE NAJBLIŽA TENKOVSKA BITKA KOJU SAM IKADA VIDEO": Ukrajinci potpuno razorili vozilo sa 15 metara udaljenosti (VIDEO)

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

19. 10. 2024. u 14:56

U SUKOBU u Kursku ove nedelje, dva ukrajinska tenka iz neposredne su blizine – samo petnaestak metara – raznela su rusko oklopno vozilo koje im se približavalo, piše Forbs.

ОВО ЈЕ НАЈБЛИЖА ТЕНКОВСКА БИТКА КОЈУ САМ ИКАДА ВИДЕО: Украјинци потпуно разорили возило са 15 метара удаљености (ВИДЕО)

Foto: Tviter printskrin/ NOELREPORTS

Tenkovi 17. tenkovske brigade ukrajinske vojske (T-64 ili T-72) dva puta su pogodili rusko vozilo i potpuno ga uništili.

- Ovo je najbliža tenkovska bitka koju sam ikada video! - rekao je penzionisani general američke vojske Mark Hertling.

Bizarna borba započela je kada je rusko vozilo počelo velikom brzinom da se približava ukrajinskim tenkovima parkiranim pored linije drveća negde u Kursku.

Neshvatljivo je zašto su vojnici u tom lagano zaštićenom vozilu krenuli direktno na dva tenka naoružana 125-milimetarskim topovima i zaštićena debelim slojem čelika.

Moguće je kako su Rusi pogrešno procenili da su tenkovi ruski: činjenica je da ruske i ukrajinske snage često koriste iste modele.

Takođe je moguće da su Rusi verovali da su tenkovi imobilisani i napušteni. Iz jednog od njih kuljao je dim, sugerišući da je oštećen.

Bilo kako bilo, rusko vozilo pogođeno je granatom od 30 kilograma iz velike blizine.

Neverovatnom srećom, neki ruski vojnici uspeli su da prežive ovaj napad i pobegnu.

U tom trenutku je drugi ukrajinski tenk ispalio još jednu granatu, nanoseći po mišljenju generala Hertlinga nepotrebnu dodatnu štetu već ionako temeljno uništenom ruskom vozilu.

Ovaj sukob samo je jedan u nizu u 10-nedeljnoj ukrajinskoj invaziji na Kursk u kojoj se ruske i ukrajinske trupe mešaju u haosu ofanziva s obe strane, prenosi Index.

(Kurir/Index)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAKOVIM RIVALIMA SE OVO NEĆE SVIDETI: Đoković poslao moćnu poruku