OVO MOŽE DA PROMENI SVE: Ilon Mask planira da pomogne Trampu u kolebljivim državama za izbore

Novosti online

20. 10. 2024. u 17:53

ILON Mask je postao jedan od najuticajnijih podržavalaca Donalda Trampa pred predstojeće predsedničke izbore, a sada, milijarder pokreće plan za koji se nada da bi mogao pomoći bivšem predsedniku Trampu da osvoji neodlučne glasače i za ovaj potez mnogi analitičari kažu da je to ključ pobede.

ОВО МОЖЕ ДА ПРОМЕНИ СВЕ: Илон Маск планира да помогне Трампу у колебљивим државама за изборе

Foto: Tanjug

Plan je jednostavan. Ilon Musk je pomogao u formiranju komiteta za političku akciju pod nazivom Amerika PAC (komitet za političku akciju) u maju 2024. Komitet sada plaća prepisivačima da podstaknu neodlučne glasače u kolebljivim državama, kao što su Pensilvanija i Viskonsin, da glasaju za bivšeg predsednika na predstojećim izborima .

Aplikacija koju koriste istraživači za Trampa ne radi, što onemogućava plan Ilona Maska

Mnogim istraživačima koji su počeli da izvršavaju Maskov plan bilo je teško da to urade jer je aplikacija koja im govori gde da idu pokvarena.

Bilo je izveštaja nekih anketara koji ukazuju da su upućeni na kuće sa natpisima na travnjaku koji podržavaju potpredsednika Harisa. 

Maskov američki PAC ima za cilj da pridobije 800.000 glasača u državama koje su kolebljive za bivšeg predsednika Trampa. Međutim, nejasno je da li će komitet to moći da uradi ili ne, jer aplikacija Sidekick u kampanji, koju istraživači zapravo svakodnevno koriste, ima mnoga tehnička ograničenja.

Na primer, veliki mediji su izvestili da je aplikaciji potrebna dovoljna brzina interneta za strimovanje 4K video zapisa. Ovo se pokazalo kao izuzetno izazovno za istraživače koji pokrivaju više ruralnih ruta, gde infrastruktura mobilnih podataka jednostavno ne dozvoljava potrebne brzine interneta.

Ove poteškoće su primorale PAC da koristi vanmrežne knjige za šetnju kako bi garantovao da će anketari završiti svoje rute, ali je to izazvalo druge probleme za napore PAC-a.

Knjige za šetnju nemaju geolokaciju i ne otpremaju se uvek na servere na ispravan način, što onemogućava praćenje napora prikupljanja podataka u ruralnim oblastima.

(greekreporter)

BONUS VIDEO: TRAMP SLETEO U MILVOKI: Pojačana bezbednost nakon pokušaja atentata

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JEZIVA SCENA U PREMIJER LIGI: Dani Velbek dobio udarac u leđa! Englez ostao nepomično da leži na travi (FOTO)