''KĆI MI JE POKAZALA VIDEO I OSTAO SAM U ŠOKU'': Evo gde je nastao poslednji snimak vođe Hamasa

Novosti online

20. 10. 2024. u 22:27

PALESTINAC iz Gaze rekao je britanskoj medijskoj kući BBC-u da je bivši lider Hamasa Jahja Sinvar ubijen u kući u kojoj je živeo 15 godina.

КЋИ МИ ЈЕ ПОКАЗАЛА ВИДЕО И ОСТАО САМ У ШОКУ: Ево где је настао последњи снимак вође Хамаса

Foto: Tanjug/AP

Ašrafa Abu Tahu šokirao je snimak na kojoj se može videti kako dron 16. oktobra ulazi u razrušenu kuću u kojoj sedi Jahja Sinvar. Nedugo zatim, Sinvar je ubijen.

Abo Taha rekao je da to bila njegova kuća te da se nalazila u Ulici Ibna Sene u Rafahu na jugu Gaze.

Abo Taha otkrio je BBC-u da je 6. maja napustio svoj dom u Rafahu, nedugo nakon što je Izrael naredio da se taj grad zbog njegovih vojnih operacija protiv Hamasa ima evakusaiti. Palestinac je iz Rafaha otišao u Kan Junis i sve do nedavno nije znao što se dogodilo s njegovom kućom.

Abo Taha rekao je da mu je kći pokazala snimak na kojoj se navodno može videti kako Sinvar sedi u njegovoj kući u Rafahu. Rekao je BBC-u da je njegova kći odmah prepoznala kuću. On joj prvo nije verovao, međutim kasnije mu je njegov brat rekao da je to zaista njegova kuća.

Abo Taha rekao je da nije znao zašto se Sinvar u njoj našao te da ne zna kako je u nju ušao.

- Moja braća, moji sinovi i ja nikada s tim nismo imali veze - dodao je Abo Taha.

BBC je rekao da su slike kuće u kojoj je Abo Taha živeo i razrušenog objekta u kojem je ubijen Sinvar iste, međutim, nije mogao potvrditi da je Palestinac zaista vlasnik te kuće.

Abo Taha rekao je da je kuću sagradio zajedno sa svojom braćom te da ga je koštala oko 50.000 eura. Dodao je da je bila u dobrom stanju kada je napustio Rafah.

Palestinac je BBC rekao da je u stanu imao narandžaste krevete.

- Tih se stvari sećam jer mi ih je dala majka i jako su mu vredne. Rastužilo me to što se dogodilo. Nema više kuće koju sam sagradio i novca koji sam u nju uložio. Samo mi ih Bog može vratiti - rekao je Abo Taha.

(Telegraf) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OPREZNO! IGRAMO PROTIV TIMA KOJI JE... Sferopulos zna šta Zvezdu čeka protiv Budućnosti u Podgorici