VIRUS HARA SAD: Broj umrlih od korone premašio 160.000

Tanjug

07. 08. 2020. u 18:47

BROJ umrlih u SAD od posledica kovid-19 danas je premašio 160.000, što je skoro četvrtina svetskog broja žrtava, dok ta zemlja raspravlja da li da ponovo otvori škole u narednim nedeljama.

ВИРУС ХАРА САД: Број умрлих од короне премашио 160.000

Foto: Tanjug AP

SAD, zemlja sa najviše slučajeva koronavirusa, zabeležile su 160.003 smrti i 4,91 miliona slučajeva.

U 23 države raste broj umrlih, a u 20 država u porastu je broj obolelih, pokazala je Rojtersova analiza podataka u zadnje dve sedmice u odnosu na prethodni period.

Sjedinjene Države, po stanovniku, zauzimaju 10. mesto u svetu i po broju slučajeva i po smrtnosti.

U poslednjih devet dana u toj zemlji zabeležen je porast od 10.000 smrtnih slučajeva.

U međuvremenu, američki zvaničnici, sindikati nastavnika, roditelji i učenici se bore oko toga kako bezbedno ponovo otvoriti skole.

Predsednik Donald Tramp pozvao je države da nastave sa nastavom u učionicama, rekavši da će virus "otići kao što stvari odlaze", ali zdravstveni zvaničnici su poručili državama s povećanim brojem slučajeva da budu na oprezu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

ISPROBAJTE IKEA KREATIV: Uz pomoć veštačke inteligencije i 3D tehnologije kreirajte svoj idealni životni prostor