GRČKA I EGIPAT PRAVE SAVEZ PROTIV TURSKE: Erdogan upozorio - Ako pokušate da nas zaustavite, to će biti greška

Novosti online

27. 08. 2020. u 21:26

ATINA je ratifikovala sporazum o morskim granicama sa Kairom, javio je Rojters.

ГРЧКА И ЕГИПАТ ПРАВЕ САВЕЗ ПРОТИВ ТУРСКЕ: Ердоган упозорио - Ако покушате да нас зауставите, то ће бити грешка

Foto: EPA

Potpisivanje protokola se desilo samo nekoliko sati nakon što je Ankara produžila rok eksploatacije broda za seizmička istraživanja u istočnom Sredozemlju. Kako pišu mediji, Grčka se udružila sa Egiptom kako bi ga lišila mogućnosti da legalno izvodi bušenja.

Poslednjih nedelja došlo je do oštrog pogoršanja odnosa između Grčke i Turske, nakon što je turski brod „Oruč reis“ započeo seizmička istraživanja na istočnom Sredozemlju, području koje Grčka smatra svojom isključivom ekonomskom zonom. Grčke oružane snage dovedene su u stanje povećane borbene gotovosti.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan pozvao je juče države NATO-a da se ne mešaju u događaje u istočnom Mediteranu. On je upozorio da bi bilo pogrešno zaustavljati Tursku.

Što se tiče Egipta, Turska sa Kairom ima geopolitičke nesuglasice u Libiji. Tamo Kairo otvoreno podržava generala Halifu Haftara, dok Turska vladu nacionalnog spasa u Tripoliju. Mediji su pisali da su sukobi između njih u jednom trenutku bili na granici rata.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (1)

Hurgada iz prve ruke - Ovog leta posetite sa nama biser egipatske obale!