TRAMP HOĆE DA MIRI INDIJU I KINU: Američki predsednik hoće da posreduje u smirivanju situacije na Himalajima

Tanjug

05. 09. 2020. u 09:33

SJEDINjENE Države su spremne da pomognu u rešavanju spora između Indije i Kine u vezi sa granicom koja prolazi preko zapadnih Himalaja, saopštio je američki predsednik Donald Tramp.

ТРАМП ХОЋЕ ДА МИРИ ИНДИЈУ И КИНУ: Амерички председник хоће да посредује у смиривању ситуације на Хималајима

Foto: EPA

Upitan o sporu između Indije i Kine na brifingu održanom u Beloj kući, Tramp je sinoć rekao da je Vašington razgovarao sa zvaničnicima obe zemlje u vezi sa tim šta bi mogao da uradi da pomogne smirivanje situacije, prenosi Rojters.

- Mi smo spremni da pomognemo Kini i Indiji. Ukoliko možemo nešto da učinimo, mi bismo voleli da se uključimo i da pomognemo - rekao je Tramp.

Američki predsednik je i u prošlosti nudio posredovanje u rešavanju spora između Indije i Kine.

Kineske vlasti su tada saopštile da nema potrebe za učestvovanjem treće strane, a izgleda ni da zvaničnici Indije nisu bili zainteresovani za ovaj predlog.

Indija i Kina su rasporedile dodatne snage duž granice nakon sukoba u junu, u kojem je ubijeno 20 indijskih vojnika.

Ministri odbrane ove dve zemlje sastali su se u Moskvi u petak, na sastanku koji je održan na najvišem političkom nivou otkako su tenzije u vezi sa spornom granicnom eskalirale u maju.

Na ovom sastanku kineski ministar odbrane je svom indijskom kolegi rekao da Nju Delhi snosi svu odogovornost za trenutne tenzije na granici, preneli su mediji u Kini.

Indijski ministar je nakon susreta sa kineskim ministrom na tviteru objavio da je sastanak trajao nešto preko dva sata, ne otkrivajući više detalja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (1)

Hurgada iz prve ruke - Ovog leta posetite sa nama biser egipatske obale!