AMERIKANCI PROTERALI RUSKE DIPLOMATE: Zaoštrava se sukob supersila, uvedene sankcije za kompanije

Novosti online

15. 04. 2021. u 14:49

SJEDINjENE Američke Države objavile su da uvode sankcije za šest ruskih tehnoloških kompanija, kao i da proteruju deset ruskih diplomata.

АМЕРИКАНЦИ ПРОТЕРАЛИ РУСКЕ ДИПЛОМАТЕ: Заоштрава се сукоб суперсила, уведене санкције за компаније

Foto: EPA

- Danas administracija (Džozefa) Bajdena preduzima mere... protiv Rusije zbog delovanja njene vlade i obaveštajnih službi protiv suvereniteta i interesa Sjedinjenih Američkih Država - navodi se u izjavi Bele kuće.

- Američko Ministarstvo finansija identifikovalo je šest ruskih tehnoloških kompanija koje podržavaju sajber program ruskih obaveštajnih službi - precizira se u saopštenju.

Takođe se dodaje da su ove kompanije „odgovorne za rad u tehnološkom sektoru ruske ekonomije. Nastavićemo da držimo Rusiju odgovornom za zlonamerne radnje u sajber prostoru, slično incidentu sa ‘Solar vinds’, koristeći sve raspoložive mere“.

U saopštenju se precizira da je američko Ministarstvo finansija uvelo sankcije protiv 32 pravna i fizička lica koja su „pokušala da utiču na američke predsedničke izbore 2020. godine i vršila druge akte dezinformacije i mešanja“.

Bela kuća dodaje i da Vašington proteruje ruske diplomate.

- Sjedinjene Američke Države proteruju deset članova ruske diplomatske misije u Vašingtonu. Među zaposlenima su i predstavnici ruskih obaveštajnih službi - ističe se u saopštenju.

- SAD su posvećene osiguravanju bezbednosti svojih saveznika i partnera, naši napori treba da potvrde našu posvećenost ovom osnovnom principu - zaključuje se u izjavi Bele kuće. 

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!