TRI ŽIVOTINJE POBEGLE IZ SAFARI PARKA U KINI: Jedan leopard još uvek na slobodi

Novosti online

10. 05. 2021. u 15:48

JEDAN odbegli leopard još uvek je na slobodi i luta jednim od najvećih kineskih gradova Hangzhouom, nakon što su tri velike mačke pobegle iz zoološkog vrta za vreme prvomajskih praznika.

ТРИ ЖИВОТИЊЕ ПОБЕГЛЕ ИЗ САФАРИ ПАРКА У КИНИ: Један леопард још увек на слободи

Foto Tanjug

Stanovnici koji žive nedaleko od safari-parka Hangzhou, čija uprava nedelju dana nije obavestila javnost o begu divljih životinja, prošle nedelje su primetili leoparde i o tome su obavestili vlasti.

Snimci nadzornih kamera objavljeni su na internetu i pokazali su da je jedan od dvojice leoparda šetao luksuznom četvrti Jinyuan Vila, istočno od parka. U potragu za odbeglim životinjama poslati su timovi stručnjaka, a zasad su dva leoparda vraćena u safari-park.

Iz parka su obavestili o begu leoparda tek nakon što su pokrenuli potragu, odnosno nedelju dana otkako su životinje prvi put primećeme van safari-parka. Osoblje parka u početku je negiralo da su životinje pobegle, ali je zoološki vrt kasnije prihvatio kritike i iskreno žali što nije ranije upozorio stanovništvo, uz objašnjenje: "Bili smo zabrinuti da bi objava o incidentu mogla da izazove paniku."

Dok lokalne vlasti istražuju slučaj, safari-park Hangzhou ostaće zatvoren, a odgovorna osoba privedena je u policiju.Ostaje, međutim, nejasno kako su leopardi pobegli. Od ranije je poznato da u kineskim zoološkim vrtovima vladaju loši uslovi i isto takvi sigurnosni standardi.     

Prošle godine je, naprimer, jednog od zaposlenih u šangajskom parku za divlje životinje nasmrt izujedao medved, a sve se odvijalo pred očima posetilaca.

U Hangzhou Safari Parku, otvorenom 2002. godine, živi više od 200 životinjskih vrsta, uključujući pande i slonove. Leopardi se drže u posebnom području namenjenom opasnim predatorima.     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!