MLEČNA POGAČA: Penasta i fantastičnog ukusa ( FOTO/VIDEO)
TOLIKO je ukusna, da ćete želeti parče više

Foto: Jutjub printskrin/JelaJelena Petrovic
SASTOJCI - Mlečna pogača:
20 gr kvasca
400 ml mleka
2 jaja
50 gr rastopljeno maslaca
još malo maslaca za premazivanje
700 gr brašna
susam
žumance
Priprema - Mlečna pogača:
Rastopiti kvasac sa šećerom pa sipati u vanglicu. Dodati jaja, rastopljen maslac, mleko, brašno i so, i zamesiti glatko testo koje odmara 30 min na sobnoj temperaturi.
Testo razvući na sto, pa podeliti na dva- tri dela.
Oklagijom razvući u pravougaonik, malo premazati maslacem i uviti u rolat, pa iseći male rolate. Tepsiju 24 cm premazati uljem i ređati rolatiće u krug i sredinu.
Pokriti da nadođe oko 20 min. Premazati žumancetom i posuti semenkama. Peći na 180 stepeni oko 45 min. Pokriti krpom i ostaviti 15 min. pa izvaditi iz pleha.
Uživajte...
Preporučujemo

POGAČA SA LjUTIM ČVARCIMA: Recept za najmekšu punjenu fokaču (VIDEO)
03. 02. 2023. u 14:40

RECEPT ZA NAJUKUSNIJU SARMU: Tajna je u zapršci i sastojku na dnu lonca
27. 01. 2023. u 18:41

MOLDAVIJA DONELA ODLUKU VEZANU ZA SRBIJU: Ograničili uvoz ove namirnice iz naše zemlje
VLADA Moldavije donela je odluku o privremenom ograničenju uvoza šećera iz Srbije, uz obrazloženje da na taj način želi da zaštiti domaću proizvodnju i stabilizuje tržište.
10. 10. 2025. u 13:22

RUSI OTKRILI ČIME SU SINOĆ GAĐALI UKRAJINU: "Odgovor na terorističke udare po civilnim objektima"
RUSKE oružane snage tokom noći izvele su masovni napad na energetske objekte koji napajaju vojno-industrijski kompleks Ukrajine, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
10. 10. 2025. u 14:48

NAUČNICI ZABRINUTI: Otkrili nešto alarmantno što curi ispod okeana oko Antarktika: "Nepoznanica - ne znamo zašto"
NAUČNICI su otkrili alarmantan fenomen na Antarktiku - metan, gas koji snažno zagreva planetu, oslobađa se iz pukotina na morskom dnu "zapanjujućom brzinom" kako se regija zagreva. Ovo otkriće izaziva bojazan da su postojeće prognoze globalnog otopljavanja možda bile podcenjene, piše Si En En.
11. 10. 2025. u 10:46
Komentari (0)