MLEČNA POGAČA: Penasta i fantastičnog ukusa ( FOTO/VIDEO)
TOLIKO je ukusna, da ćete želeti parče više
![МЛЕЧНА ПОГАЧА: Пенаста и фантастичног укуса ( ФОТО/ВИДЕО) МЛЕЧНА ПОГАЧА: Пенаста и фантастичног укуса ( ФОТО/ВИДЕО)](/data/images/2023-02-06/316082_pogaca_fmob.jpg)
Foto: Jutjub printskrin/JelaJelena Petrovic
SASTOJCI - Mlečna pogača:
20 gr kvasca
400 ml mleka
2 jaja
50 gr rastopljeno maslaca
još malo maslaca za premazivanje
700 gr brašna
susam
žumance
Priprema - Mlečna pogača:
Rastopiti kvasac sa šećerom pa sipati u vanglicu. Dodati jaja, rastopljen maslac, mleko, brašno i so, i zamesiti glatko testo koje odmara 30 min na sobnoj temperaturi.
Testo razvući na sto, pa podeliti na dva- tri dela.
Oklagijom razvući u pravougaonik, malo premazati maslacem i uviti u rolat, pa iseći male rolate. Tepsiju 24 cm premazati uljem i ređati rolatiće u krug i sredinu.
Pokriti da nadođe oko 20 min. Premazati žumancetom i posuti semenkama. Peći na 180 stepeni oko 45 min. Pokriti krpom i ostaviti 15 min. pa izvaditi iz pleha.
Uživajte...
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
![POGAČA SA LJUTIM ČVARCIMA: Recept za najmekšu punjenu fokaču (VIDEO) POGAČA SA LJUTIM ČVARCIMA: Recept za najmekšu punjenu fokaču (VIDEO)](/data/images/2023-02-03/315159_fokaca_t.jpg?time=1675442293)
POGAČA SA LjUTIM ČVARCIMA: Recept za najmekšu punjenu fokaču (VIDEO)
03. 02. 2023. u 14:40
![RECEPT ZA NAJUKUSNIJU SARMU: Tajna je u zapršci i sastojku na dnu lonca RECEPT ZA NAJUKUSNIJU SARMU: Tajna je u zapršci i sastojku na dnu lonca](/data/images/2023-01-27/312717_30e80212b303c36b2746233e3132fb1afbd39908_t.jpg?time=1674841312)
RECEPT ZA NAJUKUSNIJU SARMU: Tajna je u zapršci i sastojku na dnu lonca
27. 01. 2023. u 18:41
![SERGEJ TRIFUNOVIĆ O PRODAJI SBB-A: Dobra je fora da se na kraju prodaš firmi s kojom si vodio rat SERGEJ TRIFUNOVIĆ O PRODAJI SBB-A: Dobra je fora da se na kraju prodaš firmi s kojom si vodio rat](/data/images/2020-11-25/41908_sergejtrifunovic0420022020_kf.jpg?time=1739359130)
SERGEJ TRIFUNOVIĆ O PRODAJI SBB-A: Dobra je fora da se na kraju prodaš firmi s kojom si vodio rat
GLUMAC i bivši predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović komentarisao je prodaju biznisa Dragana Šolaka u Srbiji.
12. 02. 2025. u 12:02
![GRAĐANI U PANICI: More u Turskoj se povuklo više od 300 metara (FOTO) GRAĐANI U PANICI: More u Turskoj se povuklo više od 300 metara (FOTO)](/data/images/2025-02-11/571829_profimedia-0962212937_kf.jpg?time=1739280031)
GRAĐANI U PANICI: More u Turskoj se povuklo više od 300 metara (FOTO)
NAKON serije potresa na Santoriniju, more u Izmiru i mnogim drugim mestima duž egejske obale povuklo se više od 200 metara, objavili su turski mediji.
11. 02. 2025. u 14:15
![3 MILIONA SLEPACA U HRVATSKOJ: Tompson - to nije budala! Naši heroji su davno počinili masakr, a čiji smo mi? 3 MILIONA SLEPACA U HRVATSKOJ: Tompson - to nije budala! Naši heroji su davno počinili masakr, a čiji smo mi?](/data/images/2025-02-11/571873_vedrana-rudan-zoran-milanovic-marko-perkovic-tompson-foto-yt-printscreen-profimedia-ata-images-2_kf.jpg?time=1739290351)
3 MILIONA SLEPACA U HRVATSKOJ: "Tompson - to nije budala! Naši 'heroji' su davno počinili masakr, a čiji smo mi?"
"ČIJI smo mi? Pitajte Zagrebačku banku, Privrednu banku, pitajte Hrvatsku narodnu banku... Pitajte sve one koji nam se svakodnevno cerekaju sa svih portala i recite, imate Hrvatsku."
11. 02. 2025. u 17:12
Komentari (0)