PILEĆI PAPRIKAŠ SA KNEDLAMA: Recept za zdrav obrok "na kašiku" uz obaveznu proju (VIDEO)

Novosti online

03. 02. 2023. u 21:00

RAJ za usta i stomak.

ПИЛЕЋИ ПАПРИКАШ СА КНЕДЛАМА: Рецепт за здрав оброк на кашику уз обавезну проју (ВИДЕО)

Foto: YT printskrin/Jelajelena Petrovic

Za pileći paprikaš sa knedlama je potrebno:

500 gr pilećeg mesa

500 gr krompira
1 jaje
lovorov list
2 šargarepe
1 glavica luka
1 zelena paprika
1 šolja paradajza kuvanog ili mlevenog

Foto: Bakina kuhinja

 


1 kašičica aleve paprike
1 kašika brašna
1/2 kašike griza
1 kašika  suvog začina
50 ml. ulja
peršunov list
so
biber

Kako se priprema pileći paprikaš:

Na ulju izdinstati seckan luk, dodati seckanu šargarepu, kao i seckanu zelenu papriku. Kad se izdinsta dodati piletinu, pa još dinstati. 

Dodati alevu papriku, začin suvi i so, lovorov list i kuvan paradajz, pa naliti vodom. Kad se već meso skuvalo umutiti jaje u manju činiju sa kašikom brašna i malo griza, dodati vrlo malo vode i 1 kašičicu ulja pa izjednačiti.

Kašičicom vaditi knedlice i ubaciti u paprikaš. Ostaviti da se još kuva 10 minuta dok knedle ne omeknu. 

Foto: Bakina kuhinja

 

Dodati malo bibera i peršunovog lista. Paprikaš je gotov. Prijatno. Uz paprikaš idealno ide i mekana proja.

Proja - sastojci: 

130 gr kukuruznog brašna

50 ml ulja
200 ml jogurta
soli
1/2 praška za pecivo

Sve izjednačiti i peći na 200 stepeni oko 35 minuta da porumeni. Torta joj nije ravna.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!