DOMAĆI INTEGRALN BAGET SA SEMENKAMA: Hrskavo i ukusno (FOTO/VIDEO)
INTEGRALNI hleb možete da napravite i sami kod kuće
Ako ste ljubitelj integralnog hleba kao što je baget pa još sa semenkama evo sjajnog recepta koga morate probati i uživati u njegovoj hrskavoj korici. Pa da vidimo kako se pravi...
Sastojci za integralni hleb
- 300-350 ml mlake vode
- 15 g kvasca
- 1 kašičica šećera
- malo soli
- 350 g brašna belog
- 100 g integralnog pšeničnog
- 50 g integralnog raženog
Priprema:
U vodu izmrviti kvasac i ubaciti šećer i 2 kašike brašna i sve dobro izmešati. Kad zapeni sipati u vanglu, ubaciti brašno i so i zamesiti testo i obraditi ga rukom da postane glatko. Pokriti da odmori oko 40 min.
Razvući na sto i preseći na 2 loptice, a onda izvaljati u dugačke rolnice dužine pleha.
Pleh obložiti pek papirom, pa svaku rolnicu staviti u pleh, ali malo zgužvati papir kao harmoniku da se baget ne dodiruje.
Pokriti da odmori 30 min. poseći nakoso oštrim nožem. Četkicom vodom premazati delove što nisu sećene i posuti obilno semenkama. Peći oko 50 min da hle bude reš pečen.. Uživajte u divnom zvuku hrskavosti kad se seče..
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
TRAMP OTKRIO SVOJIM SAVETNICIMA: Ovu zemlju će prvu posetiti kada preuzme dužnost predsednika SAD
NOVOIZABRANI američki predsednik Donald Tramp rekao je savetnicima da želi da otputuje u Kinu nakon preuzimanja dužnosti, objavio je juče Volstrit džurnal, pozivajući se na izvore bliske razgovorima.
19. 01. 2025. u 08:22
"LjUDI ĆE UMRETI" Vatrogasci nedeljama pre užasa u Los Anđelesu upozoravali na najgori scenario
MANjE od mesec dana pre nego što su požari zahvatili Los Anđeles, grupa iskusnih vatrogasaca okupila se na Gradskom veću kako bi tražili veća sredstva.
15. 01. 2025. u 14:03
STROGO PRAVILO U DOMU POPOVIĆA: Suzana i kućnoj pomoćnici zabranila jedno
SAŠA Popović trenutno vreme provodi u svom domu na Bežanijskoj kosi okružen najmilijima u svoja četiri zida.
18. 01. 2025. u 15:23
Komentari (0)