DOMAĆI INTEGRALN BAGET SA SEMENKAMA: Hrskavo i ukusno (FOTO/VIDEO)
INTEGRALNI hleb možete da napravite i sami kod kuće

FOTO: Privatna arhiva
Ako ste ljubitelj integralnog hleba kao što je baget pa još sa semenkama evo sjajnog recepta koga morate probati i uživati u njegovoj hrskavoj korici. Pa da vidimo kako se pravi...
Sastojci za integralni hleb
- 300-350 ml mlake vode
- 15 g kvasca
- 1 kašičica šećera
- malo soli
- 350 g brašna belog
- 100 g integralnog pšeničnog
- 50 g integralnog raženog
Priprema:
U vodu izmrviti kvasac i ubaciti šećer i 2 kašike brašna i sve dobro izmešati. Kad zapeni sipati u vanglu, ubaciti brašno i so i zamesiti testo i obraditi ga rukom da postane glatko. Pokriti da odmori oko 40 min.
Razvući na sto i preseći na 2 loptice, a onda izvaljati u dugačke rolnice dužine pleha.
Pleh obložiti pek papirom, pa svaku rolnicu staviti u pleh, ali malo zgužvati papir kao harmoniku da se baget ne dodiruje.
Pokriti da odmori 30 min. poseći nakoso oštrim nožem. Četkicom vodom premazati delove što nisu sećene i posuti obilno semenkama. Peći oko 50 min da hle bude reš pečen.. Uživajte u divnom zvuku hrskavosti kad se seče..

"POJEDOH SE ŽIV, IZLUDE ME TO" Vučić o otvaranju auto-puta do Požege: To su već foliranja i glupiranja, krajnji rok do ponedeljka
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić govorio je iz Čačka o otvaranju auto-puta do Požege.
03. 07. 2025. u 11:49

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi
JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.
01. 07. 2025. u 11:45

NEMA KAMERA, RADARA, NI POLICIJE: U Srbiji uveden NOV NAČIN merenja brzine - kazne stižu na kućnu adresu
SISTEM koji funcioniše potpuno automatski.
03. 07. 2025. u 19:09
Komentari (0)