SVI VOLE DOMAĆE KIFLICE: Napravite spiralnu varijantu - sa kiselim mlekom i sirom (VIDEO)

Kristina Ljubisavljević

10. 03. 2023. u 09:35

KIFLICE su odlično rešenje za goste

СВИ ВОЛЕ ДОМАЋЕ КИФЛИЦЕ: Направите спиралну варијанту - са киселим млеком и сиром (ВИДЕО)

Foto: Jutjub printskrin/JelaJelena Petrovic

Kiflice se ne prave teško, iako mnogima ovaj recept izgleda komplikovano.

Sastojci za domaće kiflice

  • 15 g kvasca
  • 200 g kiselog mleka
  • 50 ml mleka
  • 50 ml vode
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 400-450 g brašna
  • 200 g sira
  • 1 jaje
  • 1 žumance, susam
  • malo šećera i soli

Priprema:

U mlako mleko rastopiti kvasac, dodati pola kašičice šećera, pa kad zapeni dodati  vodu i kiselo mleko i ulje i jaje.

Dodavati polako brašno da se dobije mekše testo. Dodati i malo soli. Testo doraditi dobro da bude glatko, pa ga pokriti da odmori 30 min.

Testo razviti na pobrašnjiven sto i razviti ga tanko i iseći na pravougaonike. Iseći ga po vertikali, ne do kraja, a u gornji deo staviti komade sira i uviti u rolnicu.

Ređati u pleh koji ste obložili pek-papirom. Pokriti da odmori pa premazati žumancetom i malo uljem i posuti semenkama.

Peći na 200 stepeni oko 30 minuta. Pečeno malo pokriti i služiti za doručak, užinu ili večeru.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EVO KAKO DO KARATA ZA VEČITI DERBI: Crvena zvezda poslala obeveštenje pred meč sa Partizanom