SVI VOLE DOMAĆE KIFLICE: Napravite spiralnu varijantu - sa kiselim mlekom i sirom (VIDEO)
KIFLICE su odlično rešenje za goste

Foto: Jutjub printskrin/JelaJelena Petrovic
Kiflice se ne prave teško, iako mnogima ovaj recept izgleda komplikovano.
Sastojci za domaće kiflice
- 15 g kvasca
- 200 g kiselog mleka
- 50 ml mleka
- 50 ml vode
- 30 ml maslinovog ulja
- 400-450 g brašna
- 200 g sira
- 1 jaje
- 1 žumance, susam
- malo šećera i soli
Priprema:
U mlako mleko rastopiti kvasac, dodati pola kašičice šećera, pa kad zapeni dodati vodu i kiselo mleko i ulje i jaje.
Dodavati polako brašno da se dobije mekše testo. Dodati i malo soli. Testo doraditi dobro da bude glatko, pa ga pokriti da odmori 30 min.
Testo razviti na pobrašnjiven sto i razviti ga tanko i iseći na pravougaonike. Iseći ga po vertikali, ne do kraja, a u gornji deo staviti komade sira i uviti u rolnicu.
Ređati u pleh koji ste obložili pek-papirom. Pokriti da odmori pa premazati žumancetom i malo uljem i posuti semenkama.
Peći na 200 stepeni oko 30 minuta. Pečeno malo pokriti i služiti za doručak, užinu ili večeru.
Preporučujemo

VEŠTAK OTKRIO JEZIVE DETALjE O DEČAKU UBICI: Evo zašto je Kosta pucao na čuvara škole, nije ga potreslo saznanje koga je sve ubio
ZAKLjUČILI smo da je Kosta bio sposoban da upravlja svojim postupcima u vreme izvršenja zločina i da ta sposobnost nije bila bitno smanjena. Postoji jedna kratkotrajna ometenost, za period u učionici za koji on kaže da nema sećanja, ali on je sve radio po planu. To ukazuje da je on upravljao svojim postupcima.
05. 06. 2025. u 17:05

SRPSKA POSLA: Nikola Jokić zapanjio svet! Vratio se u Srbiju i uradio OVO (VIDEO)
NIKOLA Jokić je najbolji košarkaš planete, ali dajte mu loptu i biće najbolji u svakom sportu. To je pokazao još jednom.
08. 06. 2025. u 08:54

VRTOGLAVA SUMA: Koliku nacionalnu penziju prima Ljiljana Blagojević
JEDNA od naših najistaknutijih dramskih umetnica Ljiljana Blagojević otišla je u penziju, a nalazi se među dvadesetčetvoro umetnika, koji će primaju nacionalnu penziju za doprinos kulturi.
07. 06. 2025. u 11:30
Komentari (0)