SVI VOLE DOMAĆE KIFLICE: Napravite spiralnu varijantu - sa kiselim mlekom i sirom (VIDEO)
KIFLICE su odlično rešenje za goste

Foto: Jutjub printskrin/JelaJelena Petrovic
Kiflice se ne prave teško, iako mnogima ovaj recept izgleda komplikovano.
Sastojci za domaće kiflice
- 15 g kvasca
- 200 g kiselog mleka
- 50 ml mleka
- 50 ml vode
- 30 ml maslinovog ulja
- 400-450 g brašna
- 200 g sira
- 1 jaje
- 1 žumance, susam
- malo šećera i soli
Priprema:
U mlako mleko rastopiti kvasac, dodati pola kašičice šećera, pa kad zapeni dodati vodu i kiselo mleko i ulje i jaje.
Dodavati polako brašno da se dobije mekše testo. Dodati i malo soli. Testo doraditi dobro da bude glatko, pa ga pokriti da odmori 30 min.
Testo razviti na pobrašnjiven sto i razviti ga tanko i iseći na pravougaonike. Iseći ga po vertikali, ne do kraja, a u gornji deo staviti komade sira i uviti u rolnicu.
Ređati u pleh koji ste obložili pek-papirom. Pokriti da odmori pa premazati žumancetom i malo uljem i posuti semenkama.
Peći na 200 stepeni oko 30 minuta. Pečeno malo pokriti i služiti za doručak, užinu ili večeru.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

ŠOJGU UPOZORAVA: Taj potez bi mogao dovesti do trećeg svetskog rata
SEKRETAR Saveta bezbednosti Rusije Sergej Šojgu upozorio je da bi uvođenje mirovnjaka na istorijske teritorije Rusije moglo dovesti do trećeg svetskog rata.
24. 04. 2025. u 19:46

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

USTAŠLUK NA DELU I Hrvatski kardinal veliča Tompsona - totalno ludilo u Hrvatskoj
KOLIKO je Hrvatska ogrizla u mržnji prema Srbima govori činjenica da je čak i tamošnji kardinal govorio o koncertu Topsona poznatog po pesmama koje veličaju klanje Srba.
24. 04. 2025. u 17:01
Komentari (0)