SOČNI KOLAČ PRELIVEN ČOKOLADOM: Poslastica posle koje ćete polizati prste (FOTO/VIDEO)
OVAJ recept obožavaće svi sladokusci

Foto: Jutjub printskrin/Jelajelena Petrovic
Za spremanje kolača nije potrebno mnogo vremena, a imaćete ukusnu poslasticu kad god poželite.
Sočni kolač sa čokoladom - sastojci:
3 jajeta
3 kašike brašna
1 kašičice praška za pecivo
100 gr suvog grožđa
100 gr milka čokolade
200 ml slatke pavlake
50 ml ulja
korica limuna i narandže
Sočni kolač sa čokoladom - priprema:
Umutiti jaja, dodati brašno sa praškom za pecivo (prosejati), dodati suvo grožđe, ulje i sve izjednačiti.
Manji pleh podmazati uljem i posuti brašnom, pa izliti testo i izjednačiti. Peći na 200 stepeni oko 35 min.
Malo prohladiti i iseći na kocke i malo čačkalicom izbockati. Slatku pavlaku ugrejati do vrenja i ubaciti kocke čokolade i istopiti.
Skloniti sa šporeta pa malo mikserom izjednačiti. Preliti kolač da lepo upije. Sasvim prohladiti i sladiti se.
Prijatno!
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

VELIKA PROMENA U ŠKOLAMA U SRBIJI: Od danas ništa neće biti isto, odnosi se na roditelje
RODITELjI školaraca u Srbiji od danas dobijaju automatska zvučna obaveštenja kada nastavnik u elektronski dnevnik upiše izostanak deteta sa časa ili novu ocenu. Mada su deca godinama nalazila načine da ne kažu roditeljima baš sva dešavanja u školi, to sada više neće biti moguće.
17. 04. 2025. u 11:29

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"KOMPLITLI FRI OF ČARDž": Da li ste čuli kako Putin priča engleski? (VIDEO)
RUSKI predsednik Vladimir Putin imao je u februaru telefonski razgovor s američkim predsednikom Donaldom Trampom o okončanju rata u Ukrajini, a iako tada nije saopšteno kojim su jezikom pričala dvojica državnika verovatno se svako koristio svojim maternjim i oslonio na prevodioce.
17. 04. 2025. u 15:25
Komentari (0)