POSNI RECEPT: Kiseli kupus sa krompirom i začinima (VIDEO)
AKO nemate ideju za današnji ručak, imamo SAVRŠEN predlog

Foto: Jutjub printskrin/Jelajelena Petrovic
Kiseli kupus sa krompirom - sastojci:
1 kg kiselog kupusa
1 veća glavica crvenog luka
1 veća crvena sveža paprika
3 čena belog luka
malo luka belog u granulama
livorov list
biber, ulje
crvena mlevena paprika
Kiseli kupus sa krompirom - priprema:
Luk iseći na krupnije rezance kao i papriku i beli luk i sve to propržiti na ulju. Kupus iseći na tanke rezance, pa kad se luk proprži ubaciti kupus.
Sve lepo dinstati bez dodatka vode na tihoj vatri. Krompir skuvati, ne mora sasvim, pa ga malo prohladiti.

Foto: Bakina kuhinja
Kad nam se kupus izdinstao (treba oko 30 minuta) dodati alevu papriku, crvenu mlevenu, biber, može malo i ljute tucane papirke i sve izmešati.
Krompir iseći na kolutove, pouljiti, dodati malo crvene paprike i belog luka u granulama, pa uglaviti između kupusa nakoso. Staviti u rernu još 20-30 minuta da se zapeče. Uz kupus predlažem posnu čorbicu, recept na kanalu...Prijatno!
Preporučujemo

NIJE VAM POTREBAN KOTLIĆ: Savršen riblji paprikaš u šerpi (FOTO/VIDEO)
22. 02. 2023. u 13:05

SPREMITE PELjMENE: Tradicionalno jelo bez kog je Rusima život nezamisliv (FOTO)
01. 09. 2024. u 23:25

IZUZETNO LAKO: Najjednostavniji recept za punjene paprike
07. 02. 2023. u 18:00 >> 11:04

DOGOVORENO PRIMIRJE IRANA I IZRAELA: Tramp - Kraj rata; Bombe SAD nisu uništile nuklearna postrojenja? (FOTO/VIDEO)
RAT Izraela i Irana - 11. dan.
23. 06. 2025. u 08:17 >> 00:53

HAMNEI PREVARIO TRAMPA: Amerika gađala prazno nuklearno postrojenje?
VISOKI iranski izvori rekli su Reutersu da je većina visoko obogaćenog uranijuma na lokaciji Fordo uklonjena pre američkog napada.
22. 06. 2025. u 10:37

SLIKA IZ SRBIJE KOJA SLAMA SRCE: Tragičan razlog zašto roda 2 dana ne napušta zgarište - izgorelo 2 hektara žita
SVAKE godine, uprkos molbama i apelima, veliki broj ljudi pali strljiku i na taj način dolazi do požara u kojima stradaju tuđi usevi, ali nažalost i životi nevinih bića.
27. 06. 2025. u 16:50
Komentari (0)