POSNI RECEPT: Kiseli kupus sa krompirom i začinima (VIDEO)
AKO nemate ideju za današnji ručak, imamo SAVRŠEN predlog

Foto: Jutjub printskrin/Jelajelena Petrovic
Kiseli kupus sa krompirom - sastojci:
1 kg kiselog kupusa
1 veća glavica crvenog luka
1 veća crvena sveža paprika
3 čena belog luka
malo luka belog u granulama
livorov list
biber, ulje
crvena mlevena paprika
Kiseli kupus sa krompirom - priprema:
Luk iseći na krupnije rezance kao i papriku i beli luk i sve to propržiti na ulju. Kupus iseći na tanke rezance, pa kad se luk proprži ubaciti kupus.
Sve lepo dinstati bez dodatka vode na tihoj vatri. Krompir skuvati, ne mora sasvim, pa ga malo prohladiti.

Foto: Bakina kuhinja
Kad nam se kupus izdinstao (treba oko 30 minuta) dodati alevu papriku, crvenu mlevenu, biber, može malo i ljute tucane papirke i sve izmešati.
Krompir iseći na kolutove, pouljiti, dodati malo crvene paprike i belog luka u granulama, pa uglaviti između kupusa nakoso. Staviti u rernu još 20-30 minuta da se zapeče. Uz kupus predlažem posnu čorbicu, recept na kanalu...Prijatno!
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

NIJE VAM POTREBAN KOTLIĆ: Savršen riblji paprikaš u šerpi (FOTO/VIDEO)
22. 02. 2023. u 13:05

SPREMITE PELjMENE: Tradicionalno jelo bez kog je Rusima život nezamisliv (FOTO)
01. 09. 2024. u 23:25

IZUZETNO LAKO: Najjednostavniji recept za punjene paprike
07. 02. 2023. u 18:00 >> 11:04

ŠOJGU UPOZORAVA: Taj potez bi mogao dovesti do trećeg svetskog rata
SEKRETAR Saveta bezbednosti Rusije Sergej Šojgu upozorio je da bi uvođenje mirovnjaka na istorijske teritorije Rusije moglo dovesti do trećeg svetskog rata.
24. 04. 2025. u 19:46

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

USTAŠLUK NA DELU I Hrvatski kardinal veliča Tompsona - totalno ludilo u Hrvatskoj
KOLIKO je Hrvatska ogrizla u mržnji prema Srbima govori činjenica da je čak i tamošnji kardinal govorio o koncertu Topsona poznatog po pesmama koje veličaju klanje Srba.
24. 04. 2025. u 17:01
Komentari (0)