NIJE VAM POTREBAN KOTLIĆ: Savršen riblji paprikaš u šerpi (FOTO/VIDEO)

Novosti online

22. 02. 2023. u 13:05

VRHUNSKO jelo za predstojeće dane

НИЈЕ ВАМ ПОТРЕБАН КОТЛИЋ: Савршен рибљи паприкаш у шерпи (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Shutterstock

Riblji paprikaš - Sastojci:

600 gr ribe po izboru

1 veća glavica crnog luka
mešavina smrznutog povrća
3 paprike sveže crvene
50 ml kuvanog paradajza
3-4 lista lorbera
crvena mlevena slatka i tucana ljuta paprika
biber, ulje, so
list i stablo celera
3 veća krompira

Riblji paprikaš - Priprema:

Na ulju propržiti sitno seckan crni luk i sečenu na kockice papriku, pa dodati smrznuto povrće (šargarepa, koren celera, paškanata, celera, a može i šaka graška). Sve to dinstati na tihoj vatri oko 10 min.

Dodati lovorov list, može i neko zrno bibera, seckan list i stablo celera, crvenu slatku i tucanu papriku i sve dobro izmešati.

Foto: Bakina kuhinja

 

Ubaciti na kocke isečen krompir, kuvani paradajz i naliti oko 2 l vode. Ubaciti ribu bez kostiju. Kuvati još 20-30 minuta na tihoj vatri.

Posoliti, pobiberiti i dodati kašiku umućenog kukuruznog skroba ako je paprikaš ređi. Dodati peršunov list i isključiti.

Naš paprikaš je gotov. Uz paprikaš predlažem kuvane široke rezance kao prilog.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)