POSNO MEDENO SRCE: Napravite ukusnu poslasticu sa cimetom, suvim grožđem i orasima ( VIDEO)
IDEALNO za period posta

FOTO: Privatna arhiva
POSNO MEDENO SRCE - potrebno je:
-200 ml kisele vode
-1 kašičica cimeta
-200 g čokolade posne
-1/2 tegle džema od kajsija ili nekog drugog
-1 prašak za pecivo
-50 ml ulja
-50 g seckanih oraha
-100 g suvog grožđa

FOTO: Privatna arhiva
POSNO MEDENO SRCE - priprema:
U činiju sipati vodu, dodati ulje, 6-7 kašika džema, pa žicom izjednačiti. Dodati brašno sa praškom za pecivo, cimet, seckane orahe i suvo grožđe. Sve dobro izjednačiti.
Pleh dobro podmazati uljem i posuti brašnom i izliti pola smese i izravnati. Peći na 180 stepeni oko 10 minuta da se malo zapeče. 100 g čokolade omekšati pa izmešati sa džemom.
Izvaditi kolač pa ga preliti čokoladom i džemom i vratiti na trenutak, 2-3 min. Ponovo ga izvaditi i sipati ostatak testa. Lepo poravnati i staviti da se peče još 40 min. Pečen kolač preliti glazurom čokolade. Dobro ohladiti, pa seći.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

SOČNI KOLAČ PRELIVEN ČOKOLADOM: Poslastica posle koje ćete polizati prste (FOTO/VIDEO)
22. 02. 2023. u 12:03 >> 18:06

SLATKI SUNCOKRET: Vrhunska pogača-pita sa kremom i kikirikijem (FOTO/VIDEO)
17. 02. 2023. u 15:00

VUČIĆ SE HITNO OGLASIO IZ AVIONA: Stigla mi je fantastična vest od Đorđe Meloni (VIDEO)
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić oglasio se iz aviona i rekao da mu je stigla fantastična vest iz Rima.
04. 04. 2025. u 12:49

PROGLAŠENO VANREDNO STANjE U SLOVAČKOJ: Dato uputstvo i za Srbiju,Austrija ZATVORILA 20-ak graničnih prelaza da spreči širenje slinavke i šapa
MINISTARSTVO poljoprivrede Srbije apelovalo je nedavno na sve stočare, veterinare i druge aktere u sektoru stočarstva da preduzmu sve neophodne mere kako bi sprečili potencijalni unos bolesti slinavke i šapa u Srbiju i budu maksimalno odgovorni.
08. 04. 2025. u 14:48 >> 18:42

Kako se računaju godine pasa - ne množi se sa sedam!
OVO je najnoviji kalkulator za računanje starosti vašeg psa "u ljudskim godinama".
09. 04. 2025. u 14:33
Komentari (0)