SOČNI KOLAČ PRELIVEN ČOKOLADOM: Poslastica posle koje ćete polizati prste (FOTO/VIDEO)

Novosti online

22. 02. 2023. u 12:03 >> 18:06

OVAJ recept obožavaće svi sladokusci

СОЧНИ КОЛАЧ ПРЕЛИВЕН ЧОКОЛАДОМ: Посластица после које ћете полизати прсте (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Jutjub printskrin/Jelajelena Petrovic

Za spremanje kolača nije potrebno mnogo vremena, a imaćete ukusnu poslasticu kad god poželite.

Sočni kolač sa čokoladom - sastojci:

3 jajeta

3 kašike brašna
1 kašičice praška za pecivo
100 gr suvog grožđa
100 gr milka čokolade
200 ml slatke pavlake
50 ml ulja
korica limuna i narandže

Sočni kolač sa čokoladom - priprema:

Umutiti jaja, dodati brašno sa praškom za pecivo (prosejati), dodati suvo grožđe, ulje i sve izjednačiti. 

Manji pleh podmazati uljem i posuti brašnom, pa izliti testo i izjednačiti. Peći na 200 stepeni oko 35 min. 

Malo prohladiti i iseći na kocke i malo čačkalicom izbockati. Slatku pavlaku ugrejati do vrenja i ubaciti kocke čokolade i istopiti.

Skloniti sa šporeta pa malo mikserom izjednačiti. Preliti kolač da lepo upije. Sasvim prohladiti i sladiti se.

Prijatno!

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UŽAS: Košarkaš Zvezde krvavog lica, udario ga igrač Partizana?!