UMESTO DA KUPUJETE, NAPRAVITE DOMAĆU POGAČU: Dodajte jedan proizvod za još lepši ukus (VIDEO)
POGAČA koju mogu da naprave i početnici u kuhinji

FOTO: Privatna arhiva
Umesto kupovnog hleba možete da napravite domaću pogaču koja će ici uz svaki obrok.
Sastojci za domaću pogaču sa pavlakom
- 500-550 g brašna
- 300 ml mleka
- 4-5 kašika ulja
- 20 g kvasca
- 1 kašičica šećera
- malo soli
- 1 jaje + 1 žumance
- 3 kašike kisele pavlake
- susam, kim
Priprema:
Rastopiti kvasac u mleku, dodati šećer, brašno, so, ulje i zamesiti mekše testo. Pokriti da odmori pola sata, pa testo podeliti na 4 dela.
Razviti svaki deo, a onda premazati pavlakom i uviti u tanku rolnicu.
Spojiti po dve, pa uplesti kiku i uviti u krug. Nastaviti sa uvijanjem i s drugom kikom i staviti u pleh koji ste obložili pek papirom.
Pokriti da odmori, pa je premazati žumancetom, posuti susamom, kimom i peći na 180 stepeni C oko 45 min.
Fantastičnog ukusa, mekana kao duša. Uživajte!
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

RECEPT ZA RUČAK BEZ MESA: Ovo povrće uz bešamel sos dobija odličan ukus (VIDEO)
23. 02. 2023. u 19:45

NAJJEDNOSTAVNIJI RECEPT ZA PRINCES KROFNE: Ovako će uspeti - iz prvog puta
22. 02. 2023. u 22:00

KREMASTI RIŽOTO MILANEZE: Brzo i ukusno jelo idealno za lagani ručak (RECEPT)
19. 02. 2023. u 12:30

PUTIN OTKRIO ZASTRAŠUJUĆE DETALjE O "OREŠNIKU" Bojeva glava izdržava temperaturu kao na Suncu
RUSKI predsednik Vladimir Putin izjavio je da bojeve glave hipersoničnog sistema "orešnik" mogu da izdrže ekstremne temperature, uporedive sa temperaturom na površini Sunca.
21. 02. 2025. u 14:16

NOVINARIMA REKLA SAMO OVU REČENICU: Bivša gradonačelnica Niša sa lisicama na rukama sprovedena u zgradu UKP-a u Nišu (FOTO/VIDEO)
BIVŠA gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski, koja je danas privedena u velikoj akciji policije protiv korupcije, sa lisicama na rukama dovedena je u zgradu Uprave kriminalističke policije u Nišu.
21. 02. 2025. u 13:38

TAST OČITAO LEKCIJU VELjKU Šta je poručio zetu: "To u Beogradu nije mogao videti"
BOGDAN Rodić, otac Bogdane Ražnatović, jednom prilikom govorio je o najmlađoj ćerki koja je danas udata za Veljka Ražnatovića. Bogdan je tada naveo da je odmah na početku veze skrenuo pažnju Veljku pažnju na to kakva je njegova Bogdana.
22. 02. 2025. u 12:26
Komentari (0)