KRALJICA MEĐU ČOKOLADNIM TORTAMA: Danas pravimo Reformu (VIDEO)
PRAVA torta za praznične dane, a i jedna od omiljenih većine ljudi
TORTA REFORMA - Potrebno je:
16 jaja
250 gr maslaca (može margarin)
300 gr mlevenih oraha
150 gr šećera u prahu
4 kašike brašna
2 krem šlaga od čokolade za ukrašavanje
TORTA REFORMA - Priprema:
Umutiti 8 belanaca sa 50 gr šećera u čvrst šne, dodati 2 kašike brašna i 100 gr mlevenih oraha.
Dobro izjednačiti i istresti u pleh od rerne obložen pek papirom. Peći 15-20 min. na 180 stepeni C. Za drugu koru umutiti ponovo isto i ispeći još jednu koricu, pa kad se prohlade preseći na pola da se dobiju 4 korice.
U preostala žumanca dodati 50 gr šećera u prahu, pa ih penasto umutiti i staviti na paru da se zgusnu. Pred kraj dodati 200 gr čokolade i izjednačiti. Skloniti sa pare i dobro ohladiti.
I maslac penasto umutiti, pa ga sjediniti sa čokoladnim delom. Dobro mikserom sve izmiksati, da se dobije fina penasta krema.
Svaku koricu premazati kremom osim poslednje. Ostaviti krema malo za delove sa strane.
Umutiti šlag kremu i ukrasiti špricom, posuti čokoladnim mrvicama.
Dobro ohladiti. Najbolje je da napravite dan ranije i da onda uživate u najboljoj čokoladnoj torti.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
SLATKI SUNCOKRET: Vrhunska pogača-pita sa kremom i kikirikijem (FOTO/VIDEO)
17. 02. 2023. u 15:00
SOČNI KOLAČ PRELIVEN ČOKOLADOM: Poslastica posle koje ćete polizati prste (FOTO/VIDEO)
22. 02. 2023. u 12:03 >> 18:06
MAKRON SVE IZNENADIO: Evo šta kaže o pregovorima sa Putinom
FRANCUSKI predsednik Emanuel Makron rekao je da ne isključuje mogućnost pregovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom „kada kontekst dozvoljava“.
17. 11. 2024. u 21:03
ŠTA JE ATACMS KOJIM ĆE UKRAJINA UDARITI NA RUSIJU? Američka raketa ima domet 300 km, koristi se za gađanje ovih ciljeva
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Džozefa Bajdena ukinula je danas ograničenja koja su dosad Ukrajini blokirala upotrebu američkog oružja za napade duboko na rusku teritoriju.
17. 11. 2024. u 19:48
DA ČOVEK NE POVERUJE: Pogrebni biznis - evo čime se Legija bavi u zatvoru
TAJ posao mu je plaćen.
18. 11. 2024. u 15:42
Komentari (0)