ŠTRUDLICE I UŠTIPCI: Preukusna poslastica koju svi obožavamo (FOTO/VIDEO)
SJAJNA poslastica spremna za veoma kratko vreme
![ШТРУДЛИЦЕ И УШТИПЦИ: Преукусна посластица коју сви обожавамо (ФОТО/ВИДЕО) ШТРУДЛИЦЕ И УШТИПЦИ: Преукусна посластица коју сви обожавамо (ФОТО/ВИДЕО)](/data/images/2023-03-11/328691_ustipci-24_fmob.jpg)
Foto: Jutjub printskrin/Jelajelena Petrovic
Isprobajte recept za poslasticu u kojoj će svi ukućani uživati.
Štrudlice i uštipci - sastojci:
300 ml mleka
100 ml vode
1 jaje
550-600 gr brašna
15 gr svežeg kvasca
malo ulja za testo
korica limuna
1 kašičica šećera
malo soli
100 gr mlevenih oraha
2 kašike džema
ulje za prženje
Štrudlice i uštipci - priprema:
Rastopiti kvasac u mlakoj vodi, dodati šećer. Kad nadođe, sipati u vanglicu, dodati jaje i izmutiti žicom. Ubaciti mlako, 2-3 kašike ulja, koricu limuna. Dodati brašno, so i zamesiti glatko mekše testo.
Pokriti da poraste. Razviti za pola cm debljine i seći veće pravougaonike. Premazati malo džemom, pa dodati 1 punu kašiku mlevenih oraha i rasporediti.
![](/data/images/2023-03-10/328146_strudlice_f.jpg?1678451394)
Foto: Privatna arhiva
Uviti u rolatić i ređati u podmazan pleh. Pokriti da odmore oko 20 min, pa pržiti u dubokom ulju na srednjoj temperaturi.
Posuti prah šećerom i vanilin šećerom po želji. Vrhunske tako su dobre. Uživajte!
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
![PIKANTAN KAO KOH: Najsočniji kolač sa jabukama, čokoladom i suvim grožđem (VIDEO) PIKANTAN KAO KOH: Najsočniji kolač sa jabukama, čokoladom i suvim grožđem (VIDEO)](/data/images/2023-03-08/327436_kolac-sa-jabukama_t.jpg?time=1678292284)
PIKANTAN KAO KOH: Najsočniji kolač sa jabukama, čokoladom i suvim grožđem (VIDEO)
08. 03. 2023. u 17:30
![TESTENINA SA ŠUNKOM I PAVLAKOM: Uz sos od pečuraka nema greške (VIDEO) TESTENINA SA ŠUNKOM I PAVLAKOM: Uz sos od pečuraka nema greške (VIDEO)](/data/images/2023-03-08/327354_testenina_t.jpg?time=1678286735)
TESTENINA SA ŠUNKOM I PAVLAKOM: Uz sos od pečuraka nema greške (VIDEO)
08. 03. 2023. u 15:15
![SERGEJ TRIFUNOVIĆ O PRODAJI SBB-A: Dobra je fora da se na kraju prodaš firmi s kojom si vodio rat SERGEJ TRIFUNOVIĆ O PRODAJI SBB-A: Dobra je fora da se na kraju prodaš firmi s kojom si vodio rat](/data/images/2020-11-25/41908_sergejtrifunovic0420022020_kf.jpg?time=1739359130)
SERGEJ TRIFUNOVIĆ O PRODAJI SBB-A: Dobra je fora da se na kraju prodaš firmi s kojom si vodio rat
GLUMAC i bivši predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović komentarisao je prodaju biznisa Dragana Šolaka u Srbiji.
12. 02. 2025. u 12:02
![GRAĐANI U PANICI: More u Turskoj se povuklo više od 300 metara (FOTO) GRAĐANI U PANICI: More u Turskoj se povuklo više od 300 metara (FOTO)](/data/images/2025-02-11/571829_profimedia-0962212937_kf.jpg?time=1739280031)
GRAĐANI U PANICI: More u Turskoj se povuklo više od 300 metara (FOTO)
NAKON serije potresa na Santoriniju, more u Izmiru i mnogim drugim mestima duž egejske obale povuklo se više od 200 metara, objavili su turski mediji.
11. 02. 2025. u 14:15
![3 MILIONA SLEPACA U HRVATSKOJ: Tompson - to nije budala! Naši heroji su davno počinili masakr, a čiji smo mi? 3 MILIONA SLEPACA U HRVATSKOJ: Tompson - to nije budala! Naši heroji su davno počinili masakr, a čiji smo mi?](/data/images/2025-02-11/571873_vedrana-rudan-zoran-milanovic-marko-perkovic-tompson-foto-yt-printscreen-profimedia-ata-images-2_kf.jpg?time=1739290351)
3 MILIONA SLEPACA U HRVATSKOJ: "Tompson - to nije budala! Naši 'heroji' su davno počinili masakr, a čiji smo mi?"
"ČIJI smo mi? Pitajte Zagrebačku banku, Privrednu banku, pitajte Hrvatsku narodnu banku... Pitajte sve one koji nam se svakodnevno cerekaju sa svih portala i recite, imate Hrvatsku."
11. 02. 2025. u 17:12
Komentari (0)