NAPRAVITE KLUPKO POGAČU: Mekana i ukusna, a brzo se sprema (VIDEO)
MALO drugačija pogača od onih na koje smo navikli

Foto: Bakina kuhinja
KLUPKO POGAČA - potrebno je:
400 ml vode
1 kašičica šećera
580-600 gr brašna
soli, malo ulja
susam

Foto: Bakina kuhinja
KLUPKO POGAČA - priprema:
U mlaku vodu izmrviti kvasac, dodati šećer, pa kad kvasac zapeni dodati malo ulja, brašno, so i zamesiti glatko testo. Pokriti da poraste, pa ga istresti na sto koji ste malo premazali uljem. Podeliti na četiri dela i svaki deo uviti u loptu i ostaviti još malo da se odmara.
Svaku loptu razviti tanko, premazati malo uljem i iseći na uzane trake. Svaku traku uviti u valjak i ređati na sto.

Foto: Bakina kuhinja
Uvijati valjak oko prstiju, kao kad motate klupko. Zadnju loptu razviti i premazati uljem i posuti susamom i kimom. Iseći kao i prethodne i uviti odozgo preko uvijenih traka i formirati veliko klupko.
Ostaviti ga u plehu i pokriti. Premazati uljem i peći na 180 stepeni 50 minuta. Pokriti vruću pogaču krpom da malo omekne. Fina, dekorativna, mirisna i mekana pogača. Uživajte.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

HRSKAVA POSNA PITA: Pecivo koje se topi u ustima (FOTO/VIDEO)
10. 03. 2023. u 15:00

PRVA PO UKUSU I KVALITETU: Sarma ispod sača osvojiće sva vaša čula (FOTO/VIDEO)
09. 03. 2023. u 21:00

VELIKA PROMENA U ŠKOLAMA U SRBIJI: Od danas ništa neće biti isto, odnosi se na roditelje
RODITELjI školaraca u Srbiji od danas dobijaju automatska zvučna obaveštenja kada nastavnik u elektronski dnevnik upiše izostanak deteta sa časa ili novu ocenu. Mada su deca godinama nalazila načine da ne kažu roditeljima baš sva dešavanja u školi, to sada više neće biti moguće.
17. 04. 2025. u 11:29

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"KOMPLITLI FRI OF ČARDž": Da li ste čuli kako Putin priča engleski? (VIDEO)
RUSKI predsednik Vladimir Putin imao je u februaru telefonski razgovor s američkim predsednikom Donaldom Trampom o okončanju rata u Ukrajini, a iako tada nije saopšteno kojim su jezikom pričala dvojica državnika verovatno se svako koristio svojim maternjim i oslonio na prevodioce.
17. 04. 2025. u 15:25
Komentari (0)