NAPRAVITE KLUPKO POGAČU: Mekana i ukusna, a brzo se sprema (VIDEO)

Novosti online

15. 03. 2023. u 15:00

MALO drugačija pogača od onih na koje smo navikli

НАПРАВИТЕ КЛУПКО ПОГАЧУ: Мекана и укусна, а брзо се спрема (ВИДЕО)

Foto: Bakina kuhinja

KLUPKO POGAČA - potrebno je:

400 ml vode

20 g kvasca
1 kašičica šećera
580-600 gr brašna
soli, malo ulja
susam

Foto: Bakina kuhinja

 

KLUPKO POGAČA - priprema:

U mlaku vodu izmrviti kvasac, dodati šećer, pa kad kvasac zapeni dodati malo ulja, brašno, so i zamesiti glatko testo. Pokriti da poraste, pa ga istresti na sto koji ste malo premazali uljem. Podeliti na četiri dela i svaki deo uviti u loptu i ostaviti još malo da se odmara.

Svaku loptu razviti tanko, premazati malo uljem i iseći na uzane trake. Svaku traku uviti u valjak i ređati na sto.

Foto: Bakina kuhinja

 

Uvijati valjak oko prstiju, kao kad motate klupko. Zadnju loptu razviti i premazati uljem i posuti susamom i kimom. Iseći kao i prethodne i uviti odozgo preko uvijenih traka i formirati veliko klupko.

Ostaviti ga u plehu i pokriti. Premazati uljem i peći na 180 stepeni 50 minuta. Pokriti vruću pogaču krpom da malo omekne. Fina, dekorativna, mirisna i mekana pogača. Uživajte.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BOLJE DA NAM PSUJU MAJKU NEGO DA NAM VIČU SRBIJA! Čuveni Albanac objasnio što su igrači lažne države Kosovo pobegli s terena u Rumuniji